4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

DETO wint voor tweede jaar op rij de Tukker Cup

HENGEVELDE - Op een zonovergoten sportpark “Ruperts Erve”, thuisbasis van WVV’34 uit Hengevelde, werd afgelopen zaterdag de finale van de TCPM Tukker Cup gespeeld. Tegenstander van DETO was zondag tweedeklasser SC Barbaros uit Hengelo.
Onder leiding van scheidsrechter Frans Assink ontspon zich een leuke sportieve wedstrijd waarbij DETO, een week voordat de nacompetitie begint, ritme wil blijven houden en Barbaros na het bekeravontuur dat tegen DUNO strandde, opnieuw tegen een hoofdklasser haar krachten kon meten.

De eerste goede mogelijkheid van de wedstrijd was voor Kevin Peppels die alleen voor het doel de bal op de paal mikte in plaats van in het net. Ook Barbaros kwam enkele malen gevaarlijk door, maar Roberto Stopel stond net als afgelopen dinsdag in de halve finale uitstekend te keepen. Even over het half uur was er het eerste doelpunt. Nadat doelman Meijer eerst een inzet van DETO kon redden, tikte hij deze bal voor de voeten van Joost Exterkate die hier wel raad mee wist: 0-1.

Na de rust probeerde Barbaros om de stand gelijk te trekken, echter in de 61e minuut verdubbelde Kevin Peppels de score na fraai voorbereidend werk van Lesley Nahrwold. Hierna werd door Jos van der Veen een aantal keren gewisseld waardoor een aantal DETO talenten hun opwachting mocht maken in de finale waarbij Noud van Buuren zijn debuut maakte in DETO 1.
Het slotakkoord van de wedstrijd kwam van de voet van Aron Nijland, ingevallen voor Lesley Nahrwold, die in de 90e minuut de bal vanaf een meter of twintig prachtig achter de Barbaros doelman schoot: 0-3.

Hiermee sloot DETO het Tukker Cup toernooi voor de tweede maal op rij winnend af. Stan Nijhuis werd verkozen tot speler van het toernooi.

Opstelling DETO:
Roberto Stopel, Stan Nijhuis, Koen Fleer, Maarten Booijink, Kai Wesselink, Muhammed Kaya (Noud van Buuren), Mark Koetsier, Lesley Nahrwold (82. Aron Nijland), Kevin Peppels, Kevin Aman (61. Guido Bernasco), Joost Exterkate (61. Tristan Bramer)

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›