4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Denksport

Dammers Witte van Moort bekeren verder en bereiken de bekerfinale

HUISSEN - Traditioneel wordt in de maanden mei en juni het Nationale bekertoernooi afgewerkt. Zo ging een viertal dammers van Witte van Moort afgelopen zaterdag op bezoek in Huissen en speelde een drietal wedstrijden. Witte Van Moort moest het de eerste ronde opnemen tegen Harderwijk en had daar weinig moeite mee. Onze internationaal grootmeester Vadim Virny won van Niek Kuijvenhoven met een verrassende combinatie terwijl de sterk spelende Odin Mol Auke Steensma van het bord weg poetste. Gil Salomé won positioneel van Jan Willem Hoeve. Herman Hilberink, die een hele sterke partij speelde tegen Fred Elgersma en een schijfwinst afdwong moest helaas in remise berusten na een gemiste offer.

De tweede wedstrijd tegen Haarlemse Damclub was wel even spannend. Na een snelle winst van Virny verloor Hilberink zijn partij in een aanvallende stand na een misrekening. Nadat Odin remise had gespeeld, moest Salomé winnen om de stand naar 5-3 te brengen. In een theoretische partij werd de zwakte in de stand van Stefan Stolwijk gevonden en benut. Winst opnieuw voor het team van Witte van Moort!

Gezien de sterke team van Huissen ook zijn twee wedstrijden had gewonnen was Witte van Moort dan al zeker van het halen van de volgende ronde, de finale ronde namelijk!! Een laatste strijd om de eer moest nog geleverd worden tegen Huissen. Vadim Virny gaf vlot remise tegen de internationaal grootmeester Alexander Baljakin terwijl Gil Salomé remise maakte met trainer Jasper Lemmen. Odin Mol, altijd gretig, verraste Geert van Aalten in een theoretische opening op een zeer bijzondere manier en het leek erop dat de stand al gewonnen was. Helaas vergiste Odin zich in de afwerking en moest in remise berusten. Herman Hilberink speelde een goede partij tegen de sterke Johan Krajenbrink maar liet zijn tegenstander een winnende combinatie uitvoeren.

Winst voor Huissen 5-3. Toch een hele goede prestatie van de spelers van Witte van Moort!! De finale vindt plaats op 15 juni in Huissen.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›