4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

Sportlust sluit seizoen winnend af

WIERDEN - Zondag 26 mei stond de laatste competitiewedstrijd voor het elftal van trainer Job Lamberink op het programma. Uit tegen Juventa’12 hoopte Sportlust de goede reeks door te kunnen trekken van de afgelopen weken. Thuis werd nog overtuigend met 4-1 van Juventa gewonnen door prima voetbal op de mat te leggen. In de eerste helft gebeurde er niet veel. Sportlust liet Juventa aan de bal en zakte iets terug tot op eigen helft. Sportlust zette druk waar nodig was en kwam er een paar keer gevaarlijk uit. Zo kopte aanvoerder Dinand Hankamp op de lat, kreeg Dennis Jozic de bal net niet onder de uitkomende keeper en schoot Toon van Dam van dichtbij recht op de keeper af. Sportlust beloonde zichzelf niet en er werd gerust met 0-0.

In de rust werd er aangegeven dat Sportlust zichzelf moest belonen, maar dat er wel met dezelfde scherpte druk moest worden gegeven.
Dit gebeurde de eerste 10 minuten van de tweede helft dan ook. Sportlust liet de bal aan Juventa en zette steeds druk op de goede momenten. Zo kreeg Tim Spoor een mooie kans, maar zijn schuiver werd op het nippertje tot corner verwerkt door de doelman van Juventa.
Hierna was er een kleine periode, van 15 tot 20 minuten, dat Sportlust het gas los liet. Juventa kon iets dichterbij het doel van Sportlust komen, maar zonder echt gevaarlijk te worden. Frank Dubbink kon de afstandsschoten de tweede helft allemaal overkijken.

Sportlust herpakte zich in de laatste 15 minuten en kreeg grote kansen op de 0-1. Deze viel dan ook 10 minuten voor tijd. Door laag over de grond te combineren werd Dennis Jozic alleen op de keeper van Juventa afgestuurd. Dennis faalde niet en ronde koelbloedig af: 0-1. Hierna volgden nog enkele grote kansen voor Sportlust via Dennis Jozic en Tim Spoor, maar de bal ging er niet meer in.

De laatste competitiewedstrijd werd niet alleen met 0-1 gewonnen van Juventa’12, maar zo ging Sportlust ook over de club uit Wierden heen op de ranglijst.

Sportlust nam afgelopen zomer afscheid van diverse ervaren krachten en sterkhouders. Dat de vernieuwde jonge ploeg de 5e plaats heeft weten te bemachtigen in de 4e klasse A is dan ook een hele prestatie.
Op zowel voetbaltechnisch als mentaal vlak is de ploeg van Job Lamberink dit jaar enorm gegroeid. Met een gemiddelde leeftijd van 20 jaar heerst binnen de ploeg het besef dat er nog veel rek in zit de komende jaren. Dat belooft wat voor het seizoen 2019/2020....

Opstelling: Frank Dubbink; Niek Bruins, Thomas Spoor, Allard Hankamp, Coen Kleinheerenbrink; Stefhan de Vries (Maarten ter Walvaart 80.), Dinand Hankamp, Toon van Dam; Stijn Bruins (Twan Smelt 70.), Dennis Jozic, Tim Spoor.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›