4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

DETO grijpt laatste strohalm en wint van WHC

VRIEZENVEEN - Op een druk sportpark “Het Midden” waren de belangen afgelopen zaterdag groot. DETO moest winnen om de nacompetitie te bereiken en tegenstander WHC kon zelfs bij winst mogelijk nog rechtstreeks handhaven en had aan een gelijkspel voldoende om de nacompetitie in ieder geval te bereiken. Kortom: ingrediënten genoeg voor een boeiend sluitstuk van de competitie want één van de beide ploegen zou deze middag het kind van de rekening worden en terugkeren in de eerste klasse.

Nadat de ploegen in een sfeervolle ambiance op het veld waren gekomen, werd er afgetrapt onder leiding van scheidsrechter Roeleveld. DETO hoefde deze middag niet te twijfelen voor wat betreft de te volgen tactiek. Winst was pure noodzaak, dus moest er gescoord worden. De ploeg speelde vanaf de aftrap dan ook met drie spitsen op de aanval. Dit resulteerde binnen het kwartier al in een verdiende voorsprong. Het was Qays Shayesteh die een mooie aanval vanaf de rand van de zestien op schitterende wijze afrondde door de bal onhoudbaar voor doelman Jasper Kuiper in de bovenhoek te schieten: 1-0.

Na de vroege voorsprong voor de thuisploeg, was het WHC dat nu vol vooruit moest want bij deze stand was de ploeg uit Wezep gedegradeerd. WHC kwam na de achterstand dan ook een aantal keren gevaarlijk door over de rechterkant, maar telkens liep het goed af voor DETO omdat WHC het vizier niet scherp had en doordat de DETO defensie of doelman Van Zaltbommel konden ingrijpen. Grootste mogelijkheid om de score te verdubbelen was er voor de thuisploeg, waar Kevin Aman een hoekschop van Wesselink maar net naast de verkeerde kant van de paal mikte. Ruststand hierdoor 1-0.

Moet je dan als ploeg met de voorsprong de tweede helft de voorsprong gaan verdedigen of gewoon blijven voetballen? Dat was de vraag voor DETO coach Jos van der Veen. Hinken op twee gedachten kan in zo’n situatie heel makkelijk verkeerd uitpakken. De thuisploeg bleef echter gewoon voetballen en zoeken naar een tweede doelpunt, ondanks het feit dat WHC uiteraard steeds verder naar voren ging voetballen en de druk op DETO opvoerde. DETO kon hierdoor steeds vaker de diepte gaan zoeken met Aman en Peppels als snelle spitsen waardoor er ook in de tweede helft voldoende kansen op meer kwamen. Zo had Kevin Peppels in de 50e minuut de wedstrijd al kunnen beslissen toen hij voor het doel opdook en een voorzet op maat van Aman te gretig inschoot waardoor de bal hoog over het doel verdween.

Een minuut later had WHC de gelijkmaker er bijna in liggen, maar kon Qays Shayesteh een inzet na een hoekschop van de doellijn halen waardoor de voorsprong bleef staan. Rond het uur was het wederom Kevin Peppels die de 2-0 had kunnen maken, maar zijn kopbal ging rakelings naast het WHC doel. Met nog een kwartier te spelen moest DETO aanvoerder en sterkhouder Wybe Kram zich laten vervangen nadat hij een hoofdblessure had opgelopen. Uitermate vervelend in de allesbeslissende fase van deze finale. Maar ook zonder Kram bleef de defensie deze middag keurig overeind en kreeg DETO in de blessuretijd zelfs nog een aantal prima mogelijkheden, maar schoten van Exterkate en Aman waren een prooi voor doelman Kuiper van WHC. Nadat er uiteindelijk zo’n vijf minuten blessuretijd waren verstreken kon DETO juichen en was er de begrijpelijke teleurstelling bij de gasten uit Wezep die na een jaar hoofdklasse weer terugkeren naar de eerste klasse.

Maar ook DETO heeft na deze overwinning nog geen enkele zekerheid over een langer verblijf in de hoofdklasse. Natuurlijk, de ploeg mag voor het derde (!) opeenvolgende seizoen nacompetitie spelen en heeft de afgelopen seizoenen aangetoond dat men dit uitermate goed beheerst. DETO heeft alles weer in eigen hand nu en zal nog twee wedstrijden in die nacompetitie moeten winnen om handhaving in de hoofdklasse te bewerkstelligen. De eerste finale staat gepland op zaterdag 8 juni in en tegen Kloetinge. Houd de site in de gaten voor meer details. Bij voldoende deelname zal er wellicht een supportersbus rijden naar Zeeland.

Wedstrijdgegevens DETO Twenterand-WHC:
Scoreverloop:
13. 1-0 Qays Shayesteh
Scheidsrechter: Dhr. M. Roeleveld
Assistent scheidsrechters: De heren J. van Eijden en H. van Bruggen
Gele kaarten: Kai Wesselink,Qays Shayesteh (DETO) en Thijs Dekker en Robert Schonewille (WHC)
Rode kaarten: geen
Toeschouwers : 750

Opstelling DETO Twenterand:
Anthony van Zaltbommel, Stan Nijhuis, Wybe Kram (75. Muhammed Kaya), Maarten Booijink, Koen Fleer, Kai Wesselink, Mark Koetsier, Qays Shayesteh, Kevin Peppels, Lesley Nahrwold (88. Joost Exterkate), Kevin Aman
Opstelling WHC:
Jasper Kuiper, Kevin Siemelink, Taco Reijnen, Thijs Dekker, Robert Schonewille, Jonathan van Marle, Mitchel Dijkhof, Wim van ’t Ende, Jelle Post, Niels Wolterinck (38. Melvin Velthuis), Nathan Duim (58. Mark van Petersen)


 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›