4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

Sportlust komt wederom terug van een achterstand en wint laatste thuiswedstrijd

VROOMSHOOP - Onder perfecte omstandigheden op sportpark de Bosrand heeft Sportlust het seizoen succesvol afgesloten voor het thuispubliek. Enkele weken geleden werd al duidelijk dat er dit seizoen geen nacompetitie volgt, waardoor de mannen van trainer Job Lamberink het seizoen vrijuit kunnen uitspelen. Na de knappe overwinning van vorige week in Ootmarsum werd op deze zondag Rood Zwart met 3-2 verslagen. Evenals vorige week wisten de Vroomshopers hierbij een achterstand bij rust om te buigen.

Sportlust begon ijzersterk aan de wedstrijd en zette de gasten uit Delden direct vast. Door uitstekend combinatievoetbal werden in de openingsfase enkele grote kansen gecreëerd maar deze waren niet aan Dennis Jozic en Dinand Hankamp besteed. Even later werd er bij een voorzet niet gedekt waardoor Rood Zwart vrij kon koppen. Deze doelpoging ging nipt over maar was wel het signaal dat de gasten beter in de wedstrijd kwamen. Nadat de wedstrijd een tijdje voort kabbelde was het Sportlust dat na een half uur spelen de score wist te openen. Een hoge bal stuiterde tot twee keer toe in het strafschopgebied van Rood Zwart en viel vervolgens bij Tim Spoor voor de voeten. Met een droge knal in de linkerhoek wist hij de 1-0 op het scorebord te zetten.

In de resterende minuten voor rust werd deze voorsprong echter ook weer uit handen gegeven. In de 40e minuut kreeg Rood Zwart een vrije trap in een kansrijke positie. De aanvoerder wist hier wel raad mee en streepte de bal in de bovenhoek. In de laatste minuut voor rust golfde het spel op en neer. Eerst schoot Rood Zwart op de lat en vervolgens was Dennis Jozic tweemaal dicht bij een treffer maar zijn schoten werden gekeerd door de doelman. In de tegenstoot wist Rood Zwart met één simpele steekpass de spits 1 op 1 te zetten met doelman Frank Dubbink en deze kans werd beheerst afgerond. Zo gingen beide teams met 1-2 aan de thee.

In de kleedkamer werd de boel op scherp gezet en er werd gerefereerd naar een week eerder toen het was gelukt om een achterstand bij rust weg te poetsen. Sportlust begon sterk aan de tweede helft en zette de tegenstander onder druk. Mede hierdoor wist de doelman van Rood Zwart een bal niet goed te verwerken en de bal belandde bij Toon van Dam in de voeten. Toon bleef uitermate rustig, kapte nog een man uit, en schoot vervolgens raak.

Aan de hand van een sterke Stefhan de Vries heerste Sportlust op het middenveld. Halverwege de tweede helft leverde een van de goede aanvallen de winnende treffer op. Dinand Hankamp wist de bal bij zich te houden en gaf mee aan Tim Spoor. Na een mooie solo schoot Tim van buiten de zestien knap raak. Door schoonheidsfouten in de verdediging kwam Rood Zwart nog enkele keren dicht bij een doelpunt maar Frank Dubbink hield zijn doel schoon. De overwinning werd over de streep getrokken waardoor Sportlust is gestegen naar de 6e plaats op de ranglijst. Een topprestatie van deze jonge ploeg.

Na afloop volgden de nodige dankwoorden en werd het seizoen met de thuissupporters alvast goed afgesloten met live muziek en veel gezelligheid. Volgende week volgt de laatste wedstrijd van het seizoen wanneer Sportlust in Wierden op bezoek gaat bij oud-trainer Gerard Kocks en zijn Juventa’12. De winnaar van deze wedstrijd zal het seizoen afsluiten op de 5e plek. Dan zal Sportlust nog éénmaal alles geven om dit seizoen nog succesvoller af te sluiten.

Opstelling Sportlust: Frank Dubbink; Coen Kleinheerenbrink, Thomas Spoor, Allard Hankamp, Niek Bruins (65. Tsjeard Brinksma); Stefhan de Vries, Dinand Hankamp, Toon van Dam; Tim Spoor, Dennis Jozic en Stijn Bruins (70. Stef Lamberink)

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›