4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Korfbal

Parabool de sterkere tegen TOP

GRONINGEN - Afgelopen zaterdag stond er voor de toppers een reis naar Groningen op programma. Koploper Parabool was de tegenstander. In de thuiswedstrijd wist TOP het de studentenploeg erg lastig te maken en verloor nipt met een doelpunt verschil. Bij TOP debuteerde A-junior Loveth Meijerink in de basis. De weersomstandigheden waren perfect met geen wind en een lekker zonnetje. De wedstrijd stond onder leiding van dhr. Salomons.

Zowel de Parabool als TOP wisten hun eersten aanvallen te promoveren naar een doelpunt. 1-1. Parabool speelde op een hoog tempo en creëerde in het eerste gedeelte van de wedstrijd veel kansen. TOP speelde daarin tegen in een laag tempo en had velen één schots aanvallen. TOP was genoodzaakt om naar achter verdedigen te schakelen. Dit werkte, het tempo aan Groningse kant lag lager en ze wisten voor rust nog maar 8 keer de korf te vinden. TOP had het aanvallend nog steeds erg lastig en wist nog 5 maal de korf te vinden. De ruststand bedroeg 9-6.

De Parabool had duidelijk geen zin in een spannend potje korfbal en wist na rust een gaatje te slaan van 6 doelpunten. TOP scoorde ook mee maar kon niet op tegen het geweld van de jonge studentenploeg. Tussenstand halverwege de 2de helft bedroeg 16-10. Top zette de laatste minuten nog wel even aan maar de wedstrijd was al lang gespeeld. Doordat de Parabool slechts 1 maal wist te scoren in het laatste gedeelte van de wedstrijd was de uitslag spannender dan de wedstrijd zich deed denken. In de slotfase van de wedstrijd mochten enkele junioren nog even meedoen, voor Lian Hees was dit haar debuut. De goed leidende scheidsrechter floot af bij een stand van 17-15.

Aankomende zaterdag mag TOP het op eigen veld opnemen tegen Thrianta uit Hoogeveen. Deze ploeg staat in de ranglijst op de één na laatste plek. De heenwedstrijd ging TOP onnodig dik ten onder. De ploeg zal gebrand zijn op een revanche. Tevens is dit de laatste kans om degradatie naar de 3de klasse te voorkomen. De aanvang van deze degradatie wedstrijd is 15:30.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›