4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Atletiek

Teleurstellend DETO blijft hopen ondanks nederlaag bij Flevo Boys

EMMELOORD - DETO moest zaterdagmiddag aantreden in de polder tegen Flevo Boys in Emmeloord. Het belang van deze wedstrijd zat vooral bij DETO, dat moest winnen om minimaal een plek te stijgen op de ranglijst om niet rechtstreeks te degraderen. Daarnaast zou bij een eventuele nederlaag en winst van de concurrentie het degradatiedoek ook zomaar kunnen vallen deze middag. Flevo Boys was na vorige week vrij van zorgen en maakt zich op voor de bekerfinale van district Noord tegen VEV’67 en kon deze middag frank en vrij voetballen.

Beide ploegen begonnen rustig aan het duel. DETO probeerde gecontroleerd aan te vallen zonder de verdediging uit het oog te verliezen. In de eerste tien minuten resulteerde dit in een aantal kleine kansen. Zo was het eerst Kai Wesselink die zijn harde inzet gekeerd zag worden door Rodney Rosink en een minuut later schoot Kevin Aman in het zijnet. Na het eerste kwartier kwam de thuisploeg wat meer in de buurt van het DETO doel en kreeg een aantal prima mogelijkheden maar ook Anthony van Zaltbommel stond zijn mannetje in het DETO doel. Rond het half uur schreeuwde DETO om een strafschop toen Nahrwold in de zestien werd aangetikt, maar scheidsrechter Stegeman wilde niets weten van een penalty. Even later toen aan de andere kant hetzelfde gebeurde, werd ook daar niet naar de stip gewezen waardoor beide ploegen met een brilstand gingen rusten.

In de tweede helft was het wederom DETO met het eerste wapenfeit. Kevin Aman kwam goed door en haalde uit, echter opnieuw was Rodney Rosink op de juiste plek om de bal te keren. Vier minuten daarna was het wel raak aan de andere kant. Knullig verdedigen stelde Madih Doufikar in staat om de 1-0 achter Van Zaltbommel te schieten.

DETO ging vervolgens in de achtervolging. Dit leidde tot een uitgespeelde aanval waarbij eindstation Nahrwold op het beslissende moment over de bal maaide. Net voor het uur werd er door Jos van der Veen dubbel gewisseld waarbij Peppels en Kaya in de ploeg werden gebracht voor Nahrwold en Shayesteh. Waar de coach bij de onlangs gewonnen wedstrijd tegen Berkum een gelukkige hand van wisselen had, pakte de dubbele wissel deze middag totaal verkeerd uit. Het team was zoekende naar een nieuwe balans, kon de bal moeilijker in de ploeg houden en liep het laatste half uur compleet achter de feiten aan waardoor Flevo Boys simpel kon weglopen. Dat deed het in de 71e minuut via Frank Post (2-0) en dezelfde Post was in de 79e minuut trefzeker toen hij een hoekschop binnenkopte (3-0). En hier mocht DETO van geluk spreken dat de gastheren het wel goed vonden deze middag, anders had de nederlaag makkelijk nog hoger kunnen uitvallen.

DETO speelde dus een wedstrijd met twee gezichten waarbij het in de eerste helft prima speelde en in de tweede helft na de dubbele wissel totaal de kluts kwijt was en een mogelijk resultaat knullig verspeelde. Want achteraf bekeken, en dat is altijd makkelijk, had ook een gelijkspel deze middag volstaan om volgende week in pole position te beginnen aan de seizoensfinale tegen WHC omdat de concurrentie onderin ook haar wedstrijden verloor.

Door deze nederlaag moet DETO volgende week in de laatste speelronde winnen want een gelijkspel of een nieuwe nederlaag betekent na 30 speelronden dat de ploeg weer afdaalt naar de eerste klasse. Zover is het nog niet, want DETO heeft eerder laten zien dat het een finale kan winnen tegen WHC. Toen ging het om de titel, nu om handhaving. Om de nacompetitie te bereiken zullen alle neuzen zaterdag dezelfde kant op moeten staan en zal iedereen er alles aan moeten doen om de drie punten in Vriezenveen te houden. De ploeg zal moeten spelen uit naam van de club: Door Eendracht Tot Overwinning !

Aangezien alle wedstrijden in de laatste speelronde op dezelfde tijd beginnen, is de aftrap komende zaterdag in Vriezenveen om 14.30 uur.

Wedstrijdgegevens Flevo Boys -DETO Twenterand:
Scoreverloop:
51. 1-0 Madih Doufikar
71. 2-0 Frank Post
79. 3-0 Frank Post
Scheidsrechter: Dhr. G. Stegeman
Assistent scheidsrechters: De heren R. Schiffel en J. Jongenotter
Gele kaarten: Coplan Soumaoro (DETO)
Rode kaarten: geen
Toeschouwers : 450

Opstelling DETO Twenterand:
Anthony van Zaltbommel, Wybe Kram, Maarten Booijink, Koen Fleer, Kai Wesselink, Mark Koetsier, Coplan Soumaoro, Qays Shayesteh (59. Muhammed Kaya), Stan Nijhuis, Lesley Nahrwold (59. Kevin Peppels), Kevin Aman (72.Joost Exterkate)
Opstelling Flevo Boys:
Rodney Rosink, Bjorn Adams, Roelof Strikwerda (74. Duane Tjen-A-Kwoei), Arnoud Post, Madih Doufikar (53. Johan Tiems), Frank Post, Aran Nijboer, Timon Rorije, Ivar Span, Abdessamad Boundati (53. Tomas Boer), Marc Reussing

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›