4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

Sportlust boekt knappe overwinning bij titelkandidaat KOSC

OOTMARSUM - Na het vrije weekend van vorige week moest Sportlust zondag 12 mei aantreden in Ootmarsum tegen titelkandidaat KOSC. KOSC dat nog samen met RSC, BVV Borne en SV Delden strijdt om het kampioenschap, kon de punten dus hard gebruiken. Sportlust, dat zich al veilig heeft gespeeld, kon de punten goed gebruiken om nog een aantal plekken te stijgen op de ranglijst. Door afwezigheid van Coen Sickman was er de eerste basisplaats voor Stijn Bruins.

Dat Sportlust vrijuit en zonder druk kon voetballen, was ook terug te zien in de wedstrijd. Sportlust liet de bal weliswaar aan de gastheren maar wist op goede momenten druk te zetten en daar waar mogelijk aardige aanvallen op te zetten. KOSC had de bal in de openingsfase, de eerste mogelijkheden waar echter voor Sportlust. Halverwege de eerste helft was het toch de thuisploeg dat via een strafschop op voorsprong wist te komen. Sportlust liet zich echter niet van de wijs brengen en bleef doorgaan waarmee ze vanaf minuut één begonnen waren. Via de flanken werden er een aantal mogelijkheden gecreëerd. Zo wist Toon van Dam een voorzet van Coen Kleinheerenbrink net niet te verzilveren en kon Dinand Hankamp een fout van de doelman net niet afstraffen. Bovendien werd een goed genomen vrije trap van Allard Hankamp knap gepareerd door de doelman van KOSC. Zo werd er gerust met een 1-0 tussenstand.

De eerste 20 min van de tweede helft waren misschien wel de beste 20 min van het hele seizoen van Sportlust. Vanaf het eerste moment na rust wist Sportlust KOSC te overvleugelen met uitstekend combinatiespel en goede aanvallen over de grond. Hieruit werden ook een tweetal kansen gecreëerd die uiteindelijk door Dennis Jozic net niet benut konden worden. Bij de derde mogelijkheid voor de goal was het wel raak. Niek Bruins wist na goed druk zetten de bal te veroveren op de helft van KOSC. Zijn voorzet over de grond werd door Dinand binnen geleden. Vlak hierna wist Dennis Sportlust zelfs op voorsprong te zetten nadat hij wist te profiteren van twijfelend ingrijpen van de laatste man van KOSC. Hij wist de bal te onderscheppen en schoof knap geplaatst raak.

De fase hierna werd Sportlust teruggedrukt maar wist doelman Frank Dubbink zich enkele keren te onderscheiden door een aantal uitstekende reddingen te verrichten. Bovendien werd er door het gehele team gestreden om de overwinning over de streep te trekken en dit was uiteindelijk ook het geval.
De drie punten gingen mee naar Vroomshoop waardoor Sportlust de komende weken nog een aantal plaatsen kan stijgen op de ranglijst, mits er nog meer punten behaald worden.

Volgende week zondag komt Rood Zwart uit Delden op bezoek in Vroomshoop. Dit zal de laatste thuiswedstrijd van het seizoen worden en we hopen dat we het thuisseizoen samen met de supporters op een mooie wijze kunnen afsluiten. Tot dan!

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›