4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

DETO werkt zich in de nesten na zeperd tegen SVZW

VRIEZENVEEN - Voor DETO stond op woensdagavond 1 mei het inhaalduel tegen SVZW uit Wierden op het programma. Beide ploegen bivakkeren op de laatste plaatsen in de hoofdklasse B dus er was sprake van een heuse degradatiekraker. Waarbij wel aangetekend moest worden dat DETO nog 2 duels moest inhalen (waaronder deze) en men zowel WHC als CSV Apeldoorn nog in het vizier heeft zodat zowel nacompetitie als rechtstreekse handhaving nog tot de mogelijkheden behoren. Maar dan moest er uiteraard wel gewonnen worden. SVZW kwam met de 7-1 nederlaag tegen Staphorst van de week ervoor nog vers in het geheugen met weinig vertrouwen aan de aftrap. Praktisch was de ploeg van Agteres eigenlijk al gedegradeerd, alleen theoretisch nog niet.

Met deze zaken in het achterhoofd werd er afgetrapt onder redelijk grote publieke belangstelling op “Het Midden” in Vriezenveen. De eerste grote kans voor DETO was er al binnen 2 minuten toen Coplan Soumaoro vrij voor het doel mocht uithalen. Zijn venijnige schot ging net over de kruising van SVZW. Ook SVZW was een minuut later al gevaarlijk toen een voorzet van Frank Smit nog net door Van Zaltbommel kon worden gevangen voor de inkomende aanvallers. Vervolgens ontspon zich een wedstrijd waarin DETO veelvuldig balbezit had en in de aanval was, maar door diverse slordigheden nooit echt gevaarlijk werd. Het was voor de neutrale kijker geen mooie wedstrijd om naar te kijken en voor de fans was het meer spannend dan goed.

Rond het half uur waren er twee goede mogelijkheden voor de Wierdenaren, maar zowel Tom Hegeman als Frank Smit mikten de bal hoog over het DETO doel. DETO was kort voor rust binnen een minuut twee keer erg gevaarlijk. Eerst was er een snelle aanval met Peppels en Aman, waarna de laatste de bal op de lat schoot en SVZW goed weg kwam. Bij de volgende aanval speelde Lesley Nahrwold zich fraai vrij en kon ongehinderd binnenschieten, echter zijn snoeiharde schot belandde eveneens op de deklat. Hierdoor werd met een 0-0 stand gepauzeerd.

In de tweede helft zagen de toeschouwers een DETO dat nog meer aandrong, want de ploeg was immers alleen gebaat bij een driepunter om een goede uitgangspositie in eigen hand te houden. Dit leverde diverse hachelijke situaties op voor het doel van Tim Sickman, maar wonder boven wonder wilde het doelpunt deze avond maar niet vallen. Ook niet nadat Jos van der Veen een tweetal wissels had toegepast waarna DETO volle bak op de aanval speelde. Echter naarmate de wedstrijd vorderde, ging DETO meer en meer de lange bal spelen en werd het hopen op een goed vallende bal zoals dit in voetbaljargon heet.

Maar zoals zo vaak in het voetbal geldt: als de ploeg met de beste kansen niet scoort, dan valt het doelpunt aan de andere kant. Dit gebeurde tot grote verbazing en ontsteltenis van heel DETO ook deze avond. Nadat DETO in de blessuretijd opnieuw de paal had geraakt, was het uit de snelle tegencounter raak aan de andere kant toen Frank Smit zijn oude ploeg pijn deed door in de 93e minuut de 0-1 binnen te schuiven.

Vervolgens werd er afgefloten door de goed leidende scheidsrechter Keijl en was de teleurstelling bij de thuisploeg erg groot. DETO heeft nog steeds zicht op een derde seizoen met nacompetitie, echter heeft dit na deze nederlaag niet meer in eigen hand. Daarbij moet de knop bij de ploeg snel omgezet worden naar de wedstrijd van komende zaterdag, als DETO op bezoek gaat bij de koploper en kampioenskandidaat Sparta Nijkerk. Een ploeg waarvan DETO afgelopen jaar twee keer wist te winnen, zowel in de beker als in de competitie, echter momenteel een zeer goed draaiende ploeg die de titel in de hoofdklasse begint te ruiken, waardoor de druk er bij de Nijkerkers ongetwijfeld vol op zal staan om de concurrentie bovenin voor te blijven.

Kan DETO in de laatste vijf “finales” nog genoeg punten pakken om in ieder geval de nacompetitie te bereiken of wellicht meer ? Aftrap in Nijkerk zaterdag is om 15.00 uur. Volgende week dinsdag 7 mei speelt DETO ook nog een inhaalwedstrijd tegen Berkum. Aftrap in Zwolle is om 20.00 uur.

Wedstrijdgegevens DETO Twenterand-SVZW:
Scoreverloop:
93. 0-1 Frank Smit
Scheidsrechter: Dhr. G. Keijl
Assistent scheidsrechters: Mevrouw J.N.M. Bakker en de heer L.M.W. Andy

Gele kaarten: Yessin Maskoul en More Kippers (SVZW)
Rode kaarten: geen
Toeschouwers : 500

Opstelling DETO Twenterand:
Anthony van Zaltbommel, Stan Nijhuis,Wybe Kram, Maarten Booijink, Kai Wesselink, Mark Koetsier, Coplan Soumaoro, Qays Shayesteh (56. Louis Vijfhuizen), Kevin Peppels (81. Koen Fleer), Lesley Nahrwold, Kevin Aman

Opstelling SVZW:
Tim Sickman, Michael Wensing, Burak Basut, Robin de Jong, Frank Smit, Deniz Sahbaz, Tom Hegeman, Wouter Grendelman,(72. Sten Knol), Matthijs Witten (63. Lars Kamperman Leferink), Yessin Maskoul, More Kippers

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›