4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Korfbal

AMICITIA begint aan nieuwe uitdaging in veldcompetitie

VRIEZENVEEN - Voor hen die het mogelijk nog niet weten: korfbal kent per seizoen een aparte veld- en een zaalcompetitie. In de afgelopen zaalperiode handhaafde Amicitia zich in de eindfase op knappe wijze in de Overgangsklasse. Na een aanvankelijk pijnlijk competitieverloop in de winter¬periode was er in Vriezenveen uiteindelijk toch tevredenheid over het positieve eindresultaat.
Vanaf het komende Paasweekend begint de tweede helft van de veldcompetitie. In de buitenlucht en op het kunstgras. De Toyota Klaas Drent formatie heeft als doelstelling zich ook daar te handhaven in de Overgangsklasse. Desondanks zijn de voortekenen niet florissant, Amicitia staat voorlopig geklasseerd op een voorlaatste plaats in de poule. Opnieuw een fikse opdracht in het vooruitzicht.

Voor trainer/coach Manfred Hofstede een nieuwe uitdaging om zijn relatief jonge team te laten inzien dat ook daar succes behaald kan worden. Eenvoudig wordt het niet. Komende zaterdag is het sterke Heerenveen de eerste tegenstander. Na de meivakantie zijn achtereenvolgens het Friese De Hoeve, Wit Blauw Kampen, AVO Assen, Sparta Zwolle en ASVD Dronten een nieuw sportief doelwit. Niet alleen ploegen die tot de verbeelding spreken maar bovendien teams die recent flink succesvol zijn geweest in de competitie. Kort gezegd, Amicitia kan flink aan de bak en moet zich per wedstrijd volledig focussen op een goed resultaat.

Op Paaszaterdag speelt Amicitia 1 haar wedstrijd tegen Heerenveen 1 om 15.30 uur op Sportpark Het Midden. Voorafgaand om 14.00 uur speelt Amicitia 2 tegen Nic 4. De reserves van Amicitia zullen er ook alles aan moeten doen om hun handhaving in de Reserve Eerste Klasse vroegtijdig veilig te stellen.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›