4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

Den Ham buigt voor de koploper

DEN HAM - In de thuiswedstrijd tegen koploper Dos Kampen liep de Hammer ploeg eigenlijk gedurende de hele partij achter de feiten aan. Al na 3 minuten kwam de ploeg op een 0-1 achterstand. Uit een hoekschop kopte Maurice Vespignani de bal tegen de lat. Terwijl de Hammer verdediging geschrokken toe keek, wist hij vervolgens liggende de bal in het doel te werken. De Hammer ploeg werkte hard, maar kon geen moment overtuigen. Het duurde ruim een half uur voordat Den Ham een eerste kansje kreeg via Kevin Ruiterkamp. Slechts enkele minuten later kreeg Dos Kampen een cadeautje van de Hammer verdediging. Een door scheidsrechter Spoler terecht toegekende, maar geheel onnodige, strafschop, werd door Bas Adema koeltjes benut.

Daarmee was de wedstrijd, die eigenlijk nimmer een wedstrijd was, al bijna gelopen.
In de 43e minuut was het Alan Bakker die een goed uitgespeelde aanval afrondde en de 0-3 scoorde.

Na de pauze scoorde de ploeg uit Kampen ook nog de 0-4 en de 0-5.
De nederlaag lag ook voor een groot deel aan de bezetting van de Hammer ploeg, die door blessures en schorsingen 5 basisspelers miste. Blessures kun je natuurlijk oplopen, maar het grote aantal, af en toe onnodige, schorsingen begint de Hammer ploeg op te breken.
Met nog 4 finale wedstrijden te gaan zal het nog moeilijk worden de eventuele nakompetitie te ontlopen. Met een compleet team moet het echter lukken om op eigen kracht klassenbehoud veilig te stellen.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›