4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

Jongens De Smithoek 1 winnen schoolvoetbaltoernooi Vroomshoop / Den Ham

VROOMSHOOP/DEN HAM - Op woensdagavond 10 april werd het schoolvoetbaltoernooi voor de jongens van de basisscholen in Vroomshoop en Den Ham gehouden op sportpark de Bosrand in Vroomshoop. Maar liefst 16 teams uit de groepen 7 en 8, verdeeld over 4 poules van 4 teams, deden mee aan het schoolvoetbaltoernooi. De organisatie was in handen van de jeugdcommissie van de Vroomshoopse Boys. Op het hoofdveld en op het kunstgrasveld werd er gestreden om de eerste prijs, en ook voor een plaats bij de regiofinales op 15 mei in Heino.

De Smithoek 1 (poule B), Oranjeschool 1 (poule C) De Nieuwoordschool 1 (poule D), maakten hun favorietenrol direct waar, door alle wedstrijden in hun poule te winnen en dus als nummer 1 door te gaan naar de kwartfinales. In poule A was het lang spannend, maar uiteindelijk ging het 2e team van De Smithoek er met de poulewinst vandoor. De Sleutel werd in die poule knap 2e en ging ook door naar de kwartfinale, evenals de andere nummers twee, namelijk Groeipunt 2, Domino 1 en Willibrordus 1.

De wedstrijden in de kwartfinale werden gewonnen door Smithoek 1, Smithoek 2, Oranjeschool 1 en NIeuwoordschool 1. Zo stonden dus 2 teams uit Den Ham en 2 teams uit Vroomshoop in de halve finale.

In die halve finale was De Smithoek uit Den Ham te sterk voor de Nieuwoordschool uit Vroomshoop. De Smithoek 1 stond al na 5 minuten met 2-0 voor, Nieuwoordschool 1 scoorde nog wel de 2-1 en in de laatste seconde kregen ze nog een dot van de kans om er een penaltyserie uit te slepen, maar De Smithoek hield knap stand en bereikte zo de finale. In de andere halve finale klopte de Oranjeschool 1 hun leeftijdsgenoten uit Den Ham van De Smithoek 2 nipt met 1-0, die dus ook met hun 2e team heel ver zijn gekomen. Die school barst van het voetbaltalent. Het eindstation was voor De Smithoek 2 dus de halve finale, erg knap!

De finale wonnen hun klas/schoolgenoten van De Smithoek 1 uiteindelijk van de Oranjeschool 1 met 1-0, en hierdoor konden we de beker voor de eerste plaats aan de spelers en begeleiders van de Smithoek overhandigen. Zij verdienen hiermee ook een plek in de regiofinales, die op 15 mei plaats vinden in Heino! De Oranjeschool haalde, na vorige week het meisjestoernooi gewonnen te hebben, dus de 2e plek. De Nieuwoordschool 1 ging niet met lege handen naar huis, want zij wonnen de wedstrijd om de 3e en 4e plek van De Smithoek 2 met ruime cijfers, 4-1 en verdienden daarmee ook een beker.

De jeugdcommissie van de Vroomshoopse Boys kan zeer tevreden terug kijken of twee uitstekend verlopen toernooien, mede door de vele vrijwilligers en scheidsrechters die ons deze avonden hebben geholpen, heel erg bedankt voor jullie inzet.

Eindstand jongens 10 april:
1. De Smithoek 1 (geplaatst voor regiofinale)
2. Oranjeschool 1
3. Nieuwoordschool 1
4. De Smithoek 2.

Eindstand meisjes 3 april:
1. Oranjeschool 1 (geplaatst voor regiofinale)
2. De Maten 1
3. Nieuwoordschool 2

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›