4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Basketbal

Peatminers boeken mooie resultaten na een succesvolle potgrondactie!

VRIEZENVEEN - De potgrondactie van de Peatminers stond dit weekend weer voor de deur en het was een succes! Door heel Vriezenveen waren een hoop clubleden actief om potgrond te verkopen. Ook was er in de Stamper weer een mooi basketbalweekend en hieronder de resultaten.
Peatminers VU18 – BV Apollo VU18 (60-55)

“Zaterdag 30 maart, 18:00 uur, laatste (thuis)wedstrijd tegen Apollo”, is wat al lang van tevoren op de agenda stond. En na er lang naartoe te hebben gewerkt was het gisteren dan zover, de strijd om de vijfde plek van Nederland. De meesten van het team hadden er voor de wedstrijd al een drukke dag op zitten door de jaarlijkse potgrondactie van de vereniging. Na die geslaagde ochtend/middag verkopen was het tijd om voor te bereiden op de wedstrijd. Terwijl de warming-up werd gelopen stroomde voorzichtig de hele tribune vol. Leden, vrienden en familie: het hele team had mensen uitgenodigd, dus aan het lawaai en de sfeer kon het in ieder geval niet liggen. Van te voren was bekend dat de overwinning van deze wedstrijd zwaarbevochten zou worden.

Hoewel er een full-court press werd verwacht begonnen de meiden uit Amsterdam in een zone. En al was het eerst even zoeken hoe de meiden daar doorheen konden komen, kwamen ze toch direct op een voorsprong. De hele eerste helft is de tegenpartij ook niet uit die zone gekomen, maar toch, mede dankzij een aantal driepunters van de guards, wisten de meiden in het groen de overhand te houden. De tweede helft begonnen ze ook heel sterk. Apollo probeerde het toen nog even met een man-to-man defense, maar kroop net zo snel weer terug in de zone. Hoewel Peatminers vrijwel de gehele wedstrijd een kleine voorsprong heeft gehad, lukte het niet om deze verder uit te bouwen, waardoor het verschil telkens klein bleef. En alsof er nog niet genoeg spanning in de zaal hing wist Apollo in het 4e kwart ook nog terug te komen tot 50-50.

Toch hebben de meiden van begin tot eind het vertrouwen gehad dat ze deze wedstrijd niet weg gingen geven. In een time-out sprak de coach de meiden nogmaals moed en vertrouwen in. Na een aantal mooie aanvallen en het succesvol onderdrukken van de grote centers van Apollo, werd het langzaamaan zeker; de 5e plek van Nederland is voor het VU18-team van Peatminers uit Vriezenveen.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›