4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Korfbal

SDO op herkansing in Rhenen

RHENEN - Afgelopen maandag, 25 maart, reisde het vlaggenschip van SDO opnieuw af naar Rhenen om daar de inhaalwedstrijd tegen Arena te spelen. Enkele weken geleden troffen de ploegen elkaar ook. Na een aantrekkelijke beginfase met doelpunten over en weer, werd de wedstrijd gestaakt vanwege hevige lekkage in de sporthal bij een 3-3 stand. Erg zuur voor de Westerhaarders was dat er niet verder gespeeld kon worden, dus moesten de Oranjehemden opnieuw helemaal naar Rhenen afreizen. Hierdoor was de ploeg van Vincent Weghs er extra op gebrand om dit keer de punten mee terug te nemen naar het mooie Twente. Bij aanvang van de wedstrijd stond Arena op een derde plek en had nog een kleine kans op het kampioenschap. SDO kon de thuisploeg dus een hak zetten.

Ondanks dat de wedstrijd op een doordeweekse avond gespeeld werd, was er redelijk wat publiek op de wedstrijd afgekomen. Ook een aantal trouwe SDO-fans waren afgereisd naar het midden van het land. Het publiek zag dat beide ploegen in de beginfase aan elkaar gewaagd waren. Na vijf minuten gespeeld te hebben stond er een 2-2 tussenstand op het scorebord. Daarna wist SDO een gaatje te slaan naar 3-5. De voorsprong wisten de Westerhaarders vast te houden, tien minuten voor rust was het 5-7. In de slotfase van de eerste helft wisten de Oranjehemden het gaatje te vergroten en gingen zo de rust in met een 5-9 voorsprong. De Reas-formatie speelde niet geweldig, maar wist ondanks de hoge druk van Arena toch regelmatig tot scoren te komen. De thuisploeg had meer kansen, maar was niet effectief genoeg.

Na rust probeerde SDO de voorsprong te vergroten. Dit lukte niet. Er werd in deze periode erg slordig gespeeld en er werden ook veel onnodige fouten gemaakt in de verdediging. Dit gaf Arena de kans om terug te komen in de wedstrijd. De thuisploeg kwam terug tot 8-9. Maar juist op dat moment vielen twee treffers aan de kant van de Tukkers, 8-11. Daarna was het opnieuw de beurt aan Arena. De ploeg uit Rhenen wist nu wel naast de bezoekers te komen, 11-11. Met nog tien minuten te spelen kon het dus weer alle kanten op. Tot grote frustratie van de thuisploeg was het SDO dat opnieuw de voorsprong pakte, 11-13. Arena ging op zoek naar de aansluiting, maar vond deze niet. In de slotfase van de wedstrijd scoorde SDO nog tweemaal, en zag zo de overwinning niet meer in gevaar komen. Het laatste doelpunt werd gescoord door de jarige Brain Slaghuis. Einduitslag: Arena – SDO 11-15

Een knappe overwinning voor SDO zonder heel goed te spelen. De door Reas gesponsorde ploeg was scherper in de afronding dan Arena. De dubbele reis naar Rhenen leverde dus twee punten op. Aankomende zaterdag staat de laatste zaalcompetitiewedstrijd op het programma voor de Westerhaarders. De ploeg speelt dan in Amerongen tegen de rode lantaarndrager, Hemur Enge. Deze wedstrijd wordt gespeeld in sporthal ‘Allemanswaard’ en begint om 15:30 uur.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›