4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Korfbal

Amicitia heeft handhaving nog in het vizier

VRIEZENVEEN - Een week na de voor velen verrassende overwinning van Amicitia in Leek werd opnieuw een Groningse tegenstander welkom geheten. Afgelopen zaterdag kwam Nic naar een bomvolle sporthal de Stamper in Vriezenveen. Een ploeg die in bepaalde fases van de competitie dure punten morste, maar in de laatste weken weer zicht kreeg op de titel. Bovendien heeft Nic jarenlange ervaring in de hogere korfbalklassen, waarmee het kwaliteitsverschil met de Toyota Drent formatie vooraf duidelijk was.

Amicitia begon fel aan de wedstrijd (2-0) en zag na bijna tien minuten spelen een 7-4 voorsprong op het scorebord verschijnen. Nic kwam even later op gelijke hoogte (8-8) en strafte daarna terugkerende fouten bij de oranjekragen af (10-14). In de fase vlak voor rust scoorde Amicitia nog twee keer (12-15).

Een tussenstand die voor Amicitia voldoende perspectief bood. Zeker gelet op het niveau van de tegenstander en het feit dat ook Nic flink moest werken voor de punten. Coach Hofstede constateerde te veel terugkerende fouten bij zijn spelers en dat moest verbeterd worden. De scores, het harde werken en de wil om te winnen werden als positief beoordeeld. Dat niet iedereen in de kleedkamer even blij oogde was duidelijk en bood een prima uitdaging voor de tweede helft.

Na rust brachten de Vriezenveners het verschil eerst nog terug tot twee doelpunten (13-15). Maar de ploeg uit Groningen liep binnen het kwartier uit naar 17-25. De Toyota Klaas Drent formatie weigerde de handdoek te werpen en knokte zich zo goed mogelijk terug via 19-25 en 21-26. In de laatste vijf minuten van de wedstrijd volgden vier doelpunten op rij en leek een kleine kans op een stunt mogelijk (25-27). Maar de resterende speeltijd bleek onvoldoende om dat ook waar te maken. Nic won verdiend met 25-28.

Ondanks de teleurstelling bij de Amicitia spelers mag worden geconcludeerd dat het behaalde resultaat voldoende mogelijkheden biedt voor de laatste competitiewedstrijd komende zaterdag. Dan wacht de ontmoeting in en tegen nummer twee Heerenveen. Gelet op de overige resultaten in de poule is voor Amicitia een wedstrijdpunt voldoende om directe handhaving af te dwingen. Daarbij is het dan wel afhankelijk van het resultaat in de wedstrijd Nic-De Hoeve. De wedstrijd in Heerenveen begint om 19.00 uur en ondersteuning van de fans is meer dan welkom.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›