4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

Hoopvolle 1e helft levert geen punten op voor Voorwaarts

BERGENTHEIM - Voorwaarts startte de wedstrijd met 7 spelers die vorig jaar niet tot de selectie behoorden. Wout Roelofs en Rutger Slot waren geschorst. Roy de Lange moest noodgedwongen beginnen omdat Nick Wessels te ziek was om te spelen. Roy zou het een uur volhouden.
Voorwaarts begon voortvarend en nam in de 10e minuut reeds de leiding. Roy de Lange speelde zich met een prachtige actie handig vrij en leverde een puntgave voorzet af, die bij de 2e paal werd binnen geschoten door Mauro Slatius: 0-1. Twee minuten later had het weer raak kunnen, misschien wel moeten zijn. In de kluts raakte Mauro de lat. In de rebound knalde Roy over. Daarna verplaatste het spel zich langzamerhand naar de andere kant. Zonder dat Bergentheim tot grote kansen kwam. Ronnie Hakkers schoot een vrije trap net naast. Net voor rust ontsnapte Voorwaarts. Hakkers knal teisterde de lat

Na rust kwam de gelijkmaker te snel en vrij onverwacht. In de 52e minuut werd een corner slecht verwerkt en van dichtbij kon Schuldink vrij aanleggen: 1-1.

Meteen daarna kwam Gert Dogger net een teenlengte tekort op een voorzet van Roy de Lange. Tot de 70e minuut gebeurde er niets voor de doelen. Toen ontsnapte de snelle Wevers op links. Zijn voorzet kon ongehinderd binnen worden getikt door Hakkers: 2-1.

Het ontbrak Voorwaarts daarna aan kracht om Bergentheim nog onder druk te zetten. Vooral omdat een aantal spelers niet okselfris meer was. Slatius, de Lange en Lensen moesten noodgedwongen gewisseld worden. Bergentheim heeft zodoende de 2e periode bijna binnen. Voorwaarts speelt volgende week de belangrijke wedstrijd bij Wilhelminaschool. Verheugend was wel dat Tim Harms na ruim 3 jaar zijn eerste minuten weer maakte.

Stuifzandt; van Nuil, Wessels, Wolters en Scherphof; Lensen(75 Thijssen), de Lange (65 D ter Braak), Boertje en Klos; Dogger en Slatius (60 Harms)

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›