4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Basketbal

Peatminers Peanut basketbaltoernooi groot succes

VRIEZENVEEN - Zaterdag 16 maart was er eindelijk weer eens een echte Peatminersdag in De Stamper. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat kleurde de sporthal groen. De dag begon met een toernooi voor de allerkleinste basketballers en daarna waren er veel mooie en spannende wedstrijden te zien.
Vroeg op voor de vele vrijwilligers die zaterdag meehielpen om het peanuttoernooi in goede banen te leiden. Baskets klaarzetten, slingers ophangen, dribbelparcours opbouwen, ballen klaarleggen, iedereen helpt mee. Intussen druppelen de eerste basketballertjes met hun ouders binnen. Verschillende teams uit de regio en zelfs teams uit Leeuwarden en Heerenveen zijn naar Vriezenveen gekomen voor een gezellige ochtend basketbal.

Om half tien zit de tribune vol en staan ruim 50 kinderen klaar voor de gezamenlijke warming up. Maar eerst nog even een openingswoordje. “Be a Basketball STAR” is het motto bij de peanut-toernooien. Dit staat voor Sportiviteit, Teamwork, Acceptatie en Respect. En Respect is het thema van dit toernooi. Respect voor de tegenstanders, scheidsrechters en alle vrijwilligers die het mogelijk maken dat de kinderen lekker kunnen sporten. Dat maakt dat iedereen plezier heeft aan t spelletje! Nog snel even een groepsfoto. De sfeer zit er gelijk goed in.

Dan starten de wedstrijdjes. Voor de jongens en meisjes van Peatminers 1 is dit hun eerste echte basketbalwedstrijd. Gespannen koppies in het veld. Maar als de eerste score valt is de spanning er af. De kinderen hebben plezier. En op de tribune veel trotse ouders die hun zoon of dochter vol overgave zien rennen, dribbelen en duiken naar ballen. De twee teams van Peatminers doen flink hun best. Peatminers 1 (U8) kan nog geen potten breken, maar dat deert niet. Het plezier spat er vanaf. Peatminers 2 (U9) weet hun wedstrijdjes wel te winnen.

In onze eigen kantine vinden ondertussen de bananen, appels en krentenbollen gretig aftrek bij de kinderen. Allemaal met dank aan de sponsoren Eet-idee Sanderman en de Echte Bakker Van der Goot.

Aan het einde van het toernooi volgt de prijsuitreiking. Second Dribble 1 uit Hardenberg wint het toernooi. Zij hebben het beste invulling gegeven aan het thema Respect en krijgen dankzij sponsor Basketballdreams allemaal een mooie pet. BV Leeuwarden bleek het snelst op het dribbelparcours, dus ook zij krijgen een prijs.

En als de kinderen fris gewassen en met een brede lach op hun gezicht met hun ouders de sporthal verlaten keert de rust weer even terug in De Stamper. De meer dan twintig vrijwilligers genieten zichtbaar na van een gezellig en meer dan geslaagd basketbalochtendje. Om zich daarna weer op te laden voor het vervolg van de dag!

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›