4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Korfbal

Amicitia verliest van koploper Sparta Zwolle

ZWOLLE - Voorafgaand aan de wedstrijd van Amicitia 1 in Zwolle speelde Amicitia 2. Zij deden goede zaken en wonnen van Sparta 2, nummer twee in de poule, met 1 doelpunt verschil; 16-17.
Na een goede wedstrijdbespreking van de interim coach Edgar Korf was Amicitia 1 klaar voor de wedstrijd tegen koploper Sparta.

Amicitia kwam snel met 1-0 voor maar ook Sparta wist gelijk te scoren 1-1. Amicitia kwam drie doelpunten achter te staan maar trok de stand toch weer gelijk 4-4. Sparta benutte de kansen beter dan Amicitia. Veel spelers van Sparta speelden een fysieke en harde wedstrijd en dat was lastig te beoordelen voor een scheidsrechter zonder assistent scheidsrechter. Een en ander resulteerde in een ruststand van 12-8.

Amicitia 2 stond in de rust ook achter met 12-8 en die hebben de overwinning naar zich toe getrokken. Alles is nog mogelijk, was ook de boodschap voor de Toyota Drent formatie; Amicitia geloofde in een stunt en kwam scherper uit de kleedkamer. De eerste doelpunten na de rust waren dan ook voor Amicitia. Na ongeveer zeven minuten spelen in de tweede helft stond het 14-13. Nu moesten de oranje-kragen zorgen dat ze op gelijke hoogte konden komen om daarna de voorsprong te pakken. Helaas gebeurde het tegenovergestelde, Amicitia kwam ondanks hard werken toch vier doelpunten achter te staan 17-13. Sparta liep langzaam maar zeker uit naar zeven doelpunten verschil 21-14. Amicitia geloofde er niet meer in bleef Sparta speelde de wedstijd zakelijk uit. Met een eindstand van 23-15 verliest Amicitia met ruime cijfers van koploper Sparta.

De spelers van de Amicitia selectie bedankten na afloop de trouwe supporters die mee waren gereisd naar Zwolle.
Amicitia 1 speelt aankomende zaterdag opnieuw een uitwedstrijd in het Groningse Leek tegen de nummer 2 op de ranglijst in de overgangsklasse, OWK 1. Amicitia 2 speelt ook een uitwedstrijd, tegen Hoogkerk 2.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›