4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

Zwaar bevochten punt voor DETO tegen koploper Staphorst

VRIEZENVEEN - Op een zonovergoten Sportpark “Het Midden” stond voor DETO de thuiswedstrijd tegen koploper Staphorst op het programma. Hoofdtrainer Jos van der Veen had zijn formatie ten opzichte van de week ervoor slechts op één positie gewijzigd. Kevin Aman startte deze middag in de basis ten koste van Louis Vijfhuizen. Om 14.45 uur werd er afgetrapt onder leiding van scheidsrechter Gils die de door griep gevelde scheidsrechter Oosting deze middag mocht vervangen.

Staphorst maakte vanaf de aftrap duidelijk waarvoor het naar Vriezenveen was gekomen: koploper blijven. Al in de eerste minuut leverde een voorzet gevaar op voor het DETO doel, maar DETO doelman Anthony van Zaltbommel kon de kopbal van Martijn Brakke stijlvol vangen. Zo was er nog een handvol goede mogelijkheden voor de gasten in de eerste fase van de wedstrijd , maar gescoord werd er niet. Ook DETO deelde enkele speldenprikken uit. Zo werd een schot van Nahrwold gepakt door doelman Rene Oosterhof en ook een vrije trap van Soumaoro werd simpel gevangen door de Staphorst doelman.

Enigszins tegen de verhouding in kwam DETO in de 20e minuut op voorsprong toen Lesley Nahrwold een vrije trap snel nam en Qays Shayesteh bereikte die de bal onhoudbaar in de verre hoek schoot: 1-0. Staphorst protesteerde fel want de bal lag niet stil bij het nemen van de vrije trap, maar de scheidsrechter kende de treffer toe. Staphorst probeerde hierna om de schade snel te repareren, maar enkele hoekschoppen met gevaarlijke situaties in de DETO zestien leverden uiteindelijk geen gelijkmaker op. DETO leek in de 42e minuut op 2-0 te komen toen een schot van Nahrwold via de lat achter de lijn viel, echter de arbitrage beoordeelde deze situatie niet als doelpunt waardoor het 1-0 bleef tot ergernis van heel DETO en opluchting van Staphorst. Ook op slag van rust was er een goede mogelijkheid voor Kevin Peppels die alleen voor Rene Oosterhof opdook, maar de Staphorst doelman redde fraai met zijn voet.

In de tweede helft een zelfde spelbeeld met een aandringend Staphorst waarbij DETO doelman Van Zaltbommel enkele keren handelend moest optreden. Op het uur kreeg DETO middenvelder Qays Shayesteh eerst een gele kaart voor een schwalbe en even later voor een overtreding en kon gaan douchen. Helaas voor DETO moest ook Maarten Booijink even later met een hoofdwond van het veld en kwam Muhammed Kaya zijn plaats innemen. Staphorst trainer Dennis van Toor bracht na 67 minuten Ferdi ter Avest binnen de lijnen om zodoende nog meer druk op het tiental van de thuisploeg te zetten. Dit levert ook direct een aantal hachelijke situaties op voor het DETO doel, maar met name DETO goalie Anthony van Zaltbommel groeide deze middag uit tot “sta-in-de-weg” voor de Staphorsters.

Het werd in de 72e minuut nog erger voor DETO toen ook Kevin Peppels na een stevige overtreding van het veld werd gestuurd middels een directe rode kaart en DETO met negen man verder moest. De gelijkmaker leek een kwestie van tijd en dat was het ook. In de 76e minuut werd een vrije trap goed uitgespeeld en kon Martijn Brakke de gelijkmaker bij de tweede paal binnenwerken: 1-1.

Het wachten was nu op de knock-out voor DETO dat zich zwaar in ondertal de koploper van het lijf moest houden. Maar wat de gasten ook probeerden, steeds was er een DETO been of in veel gevallen Anthony van Zaltbommel die de aanvallen van de gasten onschadelijk konden maken. Met kunst en vliegwerk werd de eindstreep gehaald waarbij er eerst 10 (!) minuten blessuretijd werden toegevoegd aan de reguliere speeltijd. DETO behaalde gezien de omstandigheden een knap gelijkspel tegen de koploper die verzuimde om in de laatste dertig minuten tegen negen roodhemden de overwinning te pakken.

Het moet de DETO burger moed hebben gegeven dat het team deze middag een goede wedstrijdmentaliteit liet zien en ook tegen de koploper prima in staat was om zich de nodige mogelijkheden te creëren. Volgende week wacht opnieuw een thuisduel. Het betreft deze keer het inhaalduel tegen Berkum. Aftrap 14.45 uur.

Wedstrijdgegevens DETO Twenterand-Staphorst:
Scoreverloop:
42. 1-0 Qays Shayesteh
76. 1-1 Martijn Brakke
Scheidsrechter: Dhr. G. Gils
Assistent scheidsrechters: De heren S. Rozemeijer en G. Francees
Gele kaarten: geen
Rode kaarten: Qays Shayesteh (2x geel) en Kevin Peppels (DETO)
Toeschouwers : 325

Opstelling DETO Twenterand:
Anthony van Zaltbommel, Stan Nijhuis (53. Louis Vijfhuizen), Wybe Kram, Maarten Booijink (65. Muhammed Kaya), Kai Wesselink , Mark Koetsier, Qays Shayesteh, Coplan Soumaoro, Kevin Aman, Lesley Nahrwold (89. Alvaro Vlijter), Kevin Peppels
Opstelling Staphorst:
Rene Oosterhof, Thijs Gerlofs, Ewald Koster, Reinier Crediet, Mark Veldmate, Martin van ’t Ende, Martijn Brakke, Jordi Lemmens, Pim de Jonge, Mark Schra (67. Ferdi ter Avest), Mike Reuvers

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›