4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

Slechte eerste helft breekt DETO op

APELDOORN - Na een lange winterstop vanwege vele afgelastingen kwam DETO zaterdag eindelijk weer in competitieverband in actie. Tegenstander was directe concurrent onderin de ranglijst CSV Apeldoorn. Op een stormachtig Sportpark “Orderbos” werd om 15.00 uur afgetrapt onder leiding van scheidsrechter Turk. Apeldoorn heeft vier duels meer gespeeld dan DETO en begon aan het duel met vijf punten voorsprong. Kortom: DETO zou prima zaken kunnen doen bij winst in Apeldoorn.

In de eerste fase van de wedstrijd gebeurde niet zo veel. De 1-0 viel na 10 minuten waar Sander Krijns attent voor z’n tegenstander kwam en de bal op fraaie wijze achter DETO doelman Van Zaltbommel schoot. DETO speelde de eerste helft met slechts één diepe spits, liet redelijk verzorgd veldspel zien, echter werd geen moment gevaarlijk en speelde in tegenstelling tot de thuisploeg niet “met het mes tussen de tanden”. Na ruim een half uur spelen liep de thuisploeg verder uit toen Maikel Lange, meters buitenspel staand, door mocht gaan van de arbitrage en CSV zo op een comfortabele 2-0 zette.

Net voor rust slalomde Coplan Soumaoro de zestien binnen van CSV waarna hij tegen de grond werd gewerkt. De penalty werd door Soumaoro zelf onberispelijk achter oud DETO-doelman Patrick Jansen geschoten: 2-1 waarna DETO weer terug in de wedstrijd leek te zijn. In de blessuretijd van de eerste helft werd er wederom veel te slap ingegrepen door de DETO defensie waarna Steven van Es, met een bijna identieke goal als de 1-0, de 3-1 binnenschoot, de marge weer op twee doelpunten bracht en de DETO hoop weer de kop indrukte.

Na de thee maakte Kevin Aman zijn opwachting bij DETO in de plaats van Louis Vijfhuizen en ging DETO wat meer aanvallend spelen. Toen DETO eindelijk wat speldenprikken had uitgedeeld, was het Jamarro Diks aan de andere kant die de wedstrijd leek te beslissen door de 4-1 hard en onhoudbaar in de rechterhoek te schieten. DETO ging niet bij de pakken neerzetten en speelde vanaf dat moment volle bak naar voren wat vijf minuten na de 4-1 leidde tot de 4-2.

Een vrije trap op een meter of achttien van het doel werd snoeihard in de touwen geschoten door wederom Coplan Soumaoro. Toen het in de 71e minuut ook nog 4-3 werd door een fraaie kopbal van Maarten Booijink na goed voorbereidend werk van Stan Nijhuis, leek de wedstrijd weer volledig open en ging het publiek er nog eens goed voor zitten. Echter verder dan de 4-3 liet CSV Apeldoorn het deze middag niet komen. Met veel spelvertragingen en wissels werd de eindstreep gehaald en bleven de dure punten in Apeldoorn.

Met nog een halve competitie te spelen (15 duels) is voor DETO nog van alles mogelijk, echter moet de ploeg dan wedstrijden als deze wel winnend gaan afsluiten. Volgende week speelt DETO tegen de nieuwe koploper Staphorst. Aftrap in Vriezenveen op sportpark “Het Midden” is dan om 14.45 uur.

Wedstrijdgegevens CSV Apeldoorn – DETO Twenterand:
Scoreverloop:
10. 1-0 Sander Krijns
33. 2-0 Maikel Lange
43. 2-1 Coplan Soumaoro (pen.)
45+1 3-1 Steven van Es
54. 4-1 Jamarro Diks
58. 4-2 Coplan Soumaoro
71. 4-3 Maarten Booijink

Scheidsrechter: Dhr. R. Turk
Assistent scheidsrechters: De heren J. Teders en H. Hokke
Gele kaarten: Jesse Perdon, Jamarro Diks, Jesse Hartgers, Fedde Timmer (CSV Apeldoorn) Lesley Nahrwold en Mark Koetsier (DETO Twenterand)
Toeschouwers : 250

Opstelling CSV Apeldoorn:
Patrick Jansen, Jesse Perdon, Mike Peters, Fabian Put, Fedde Dibbink, Jesse Hartgers, Steven van Es, Maarten Boeve, Maikel Lange (89. Richard van Beek), Jamarro Diks (73. Fedde Timmer), Sander Krijns (68.Bruce Schotman)

Opstelling DETO Twenterand:
Anthony van Zaltbommel, Stan Nijhuis (90. Dylan Tijs), Wybe Kram, Maarten Booijink, Kai Wesselink , Louis Vijfhuizen (46. Kevin Aman), Mark Koetsier, Qays Shayesteh (90. Thomas Nijkamp), Coplan Soumaoro, Kevin Peppels, Lesley Nahrwold

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›