4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

v.v. Den Ham wint wéér niet van Vroomshoopse Boys

DEN HAM - De v.v. Den Ham heeft in competitieverband sinds 1950 niet gewonnen in de thuiswedstrijden tegen de buren uit Vroomshoop. In de beker, in de uitwedstrijd en in de beslissingswedstrijd afgelopen competitie lukte dat wel, maar ook vandaag lukte dat niet, waardoor er na 90 minuten spelen een 0-0 eindstand op het scorebord stond.

Een wedstrijd met een grote publieke belangstelling. Een kleine 700 toeschouwers waren getuige van een wedstrijd die eigenlijk nimmer het predicaat derby verdiende. Daarvoor waren er twee redenen aan te wijzen. Allereerst de zeer straffe wind die in de lengterichting over het veld stond en spelbreker was bij menige dieptepasses die werden verzonden, maar die of in de wind bleven hangen of door de wind te veel snelheid kregen om er wat mee te kunnen doen.

Anderzijds was dat de leidsman van de wedstrijd, de heer Rutgers, die reeds in de 34e minuut Randall van Haarst met zijn 2e gele kaart van het veld stuurde. Even daarvoor had Randall een kaart opgelopen bij een zuivere tackel op de bal. In de 34e minuut was hij te laat, zette een sliding in en raakte tegenstander noch bal. De Boys konden vervolgens de aanval gewoon afmaken, waarna de leidsman alsnog een gele kaart voor Randall trok, waarbij het leek alsof hij zich niet realiseerde dat Randall al een kaart te pakken had. Helemaal met de ervaring van deze leidsman had hij het prima af kunnen doen met een vermaning en laatste waarschuwing. Dat gebeurde echter niet waarna de wedstrijd geen echte wedstrijd meer was. Jammer voor het talrijke publiek.

Den Ham probeerde met een gesloten verdediging de Vroomshoopse aanvalsdrang te beteugelen en slaagde daar in numeriek ondertal prima in. Vroomshoop was niet bij machte om het overtal , waarmee de ploeg ruim een uur speelde, effectief om te zetten in doelpunten.
Aan Hammer zijde was doelman Jeffrey Ekkel degene die als sluitpost de kansen die er waren voor de Boys vakkundig onschadelijk maakte. In de 14e minuut was hij de winnaar bij een één tegen één situatie waarbij Jos Hutten hem trachtte te verschalken met een lobje. In de 48e minuut had hij twee sublieme reddingen op inzetten van Jordy Harms van dichtbij.

Doelman Kok aan de zijde van de Vroomshoopse Boys behoefde deze middag amper in aktie te komen. In de 42e minuut pareerde hij vakkundig een inzet van Kevin Ruiterkamp vanaf randje zestien, waarbij de straffe wind absoluut meespeelde in het voordeel van de doelman.
Na de pauze bracht trainer Kok een drietal wissels in het veld, te weten Leon Harmsen, Daan Timmerman en Julian Nijland. Zelfs met deze jeugdige inbreng, waarbij er inclusief Luuk Kuiper een drietal spelers in de ploeg stonden die nog junior waren, lukte het Den Ham om stand te houden, waardoor de ploeg na het eindsignaal van scheidsrechter Rutgers als morele overwinnaar van het veld kwam.

Nadien was het dan ook nog lang gezellig in het clubhuis onder de bezielende klanken van Orlando Uiterwerf, alias “Zwarte Jannes” die zorgde voor een prima sfeer in het clubhuis.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›