4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Korfbal

TOP verliest van gehavend en scherpschietend Elburg

VROOMSHOOP - Afgelopen zaterdag stond er voor de toppers de eerste return wedstrijd op het programma. K.V. Elburg was te gast in sporthal het Punt. Beide ploegen zijn volop in de strijd tegen degradatie en kunnen de punten goed gebruiken. In de heenwedstrijd verloor TOP na een slecht begin in de 2de helft. De wedstrijd stond onder leiding van de heer Ziel.

Elburg begon t.o.v. de heenwedstrijd in een gewijzigde opstelling. TOP speelde in haar vaste opstelling. Het was TOP dat sterk aan de wedstrijd begon en in een doelpuntrijke beginfase een 5-3 voorsprong wist te pakken. Top was veel sterker maar vergat het gaatje groter te maken. Vanaf 9-6 begon Elburg in haar spel te raken. Vanaf dit moment kwam Elburg op gelijke hoogte en maakte vlak voor rust een gaatje van 2. TOP bepaalde de eindstand op 13-14 door middel van een gescoorde strafworp.

Na rust was het Elburg dat slecht uit de startblokken schoot. TOP was de bovenliggende partij en kon op een verschil van 2 komen 17-15. Het gevoel om een gaatje te slaan was er. Dit lukte niet omdat er bij Elburg enkele individualisten rondliepen die erg scherp stonden te schieten. TOP maakte in de aanval gemakkelijk 2 doelpunten maar incasseerde er ook net zo makkelijk 2. Dit ging door tot 19-19 , hierna was de energie op bij de toppers . De toppers waren enigszins gefrustreerd over enkele beslissingen van de scheidsrechter en dit leidde nog tot een gele kaart. Elburg liep in de slotfase uit naar een geflatteerde 19-25 overwinning.

In een wedstrijd die TOP ruim 75% heeft gecontroleerd wordt er toch verloren van een scherp schietend Elburg. De credits mogen hierbij gegeven worden aan een heer aan de kant van Elburg die maar liefst 13 maal de korf wist te vinden. Ondanks dit verlies moeten de toppers doorgaan, aanstaande zaterdag staat HHV op het programma. De ploeg uit Hollandscheveld is volop in de strijd om promotie. Een moeilijke opgave maar zeker niet onmogelijk voor de toppers. De aanvang van deze wedstrijd bedraagt 18:45.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›