4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Basketbal

BV Peatminers op bezoek in Utrecht bij oud-spelers

VRIEZENVEEN - Afgelopen weekend had BV Peatminers een druk programma voor de boeg, bijna alle wedstrijden werden thuis gespeeld en de meeste teams van BV Peatminers hebben de winst binnen gehaald. Echter moesten de meiden van U18 afreizen naar Den Helder, waarna er vervolgens een bezoekje is gebracht aan Utrecht om daar twee oud-spelers van Peatminers te bewonderen op het veld.

Dozy BV Den Helder V18 1 – Peatminers V18 1 -> 87-45
Afgelopen zaterdag zijn wij voor onze wedstrijd afgereisd naar Den Helder om tegen de (huidige) koploper te spelen. Hoewel we de vorige keer met 30-77 van hen hebben verloren begonnen we de wedstrijd met het doel om het verschil zo klein mogelijk te houden, en een goede wedstrijd neer te zetten. De stand in de eerste helft liegt er dan ook niet om dat de ploeg van Den Helder maar met 12 punten voorstond. De tweede helft liep de stand wel uit maar dat was zeker niet omdat we de kop lieten hangen. We bleven volop vechten en speelden goed, maar zij waren, zoals voorspeld, beter. We hadden last van hun houding en manier van spelen. Hoewel dat in ons opzicht gemeen leek, waren wij misschien te lief. In ieder geval bleven we tot het eind doorvechten, wat ervoor heeft gezorgd dat we niet uit de wedstrijd werden gespeeld. We hebben de meiden van Dozy Den Helder na afloop van de wedstrijd oprecht gefeliciteerd met hun overwinning, en de wedstrijd afgesloten met een stand van 87-45.

Na afloop zijn we over Utrecht teruggereden om daar nog de wedstrijd te kijken van oud-spelers van Peatminers; Ruben Bergsma en Siemen Oude Booyink , die tegen elkaar moesten spelen.

Zaterdagavond stond de wedstrijd Uball heren 1 tegen Groene Uilen heren 1 op het programma. Een doodgewone wedstrijd in de promotiedivisie zou je zeggen. Toch was er een kleine bijzonderheid. Twee oud-Peatminers hadden een onderling duel voor de boeg en dat wilden we natuurlijk niet missen.
Onder aandachtig toeschouwen van spelers van Peatminers Heren 1 en de speelsters van dames onder 18 werd er een zeer vermakelijke wedstrijd gespeeld. De oud-Peatminers Ruben Bergsma, spelend voor Uball, en Siemen Oude Booyink, spelend voor Groene Uilen, maakten hun oude vereniging trots met de uitstekende prestatie die ze op het veld neerzetten. Na de wedstrijd die gewonnen werd door Uball met 92-71 was er gelukkig nog tijd voor een gezamenlijke foto. Zo werd Utrecht toch nog een beetje groen gekleurd.

Peatminers X 14 2 – Amical X 14 2 -> 65-30
Afgelopen zaterdag mochten de jongens van peatminers, aantreden tegen Amical.
De wedstrijd begon sterk met scores van Amical, een leuke wedstrijd waarbij de jongen van Peatminers vanaf het tweede kwart geconcentreerd gingen spelen.
Amical probeerde op allerlei manieren druk te zetten maar Peatminers hield het hoofd koel, met een strakke defence kreeg amical vanaf het tweede kwart weinig kans om te schieten.

Overige uitslagen:
Peatminers M16 1 – Olstars M16 1 -> 61-60
Peatminers V16 – Pigeons V16 1 -> 20-0
Peatminers X12 1 – Landstede Basketbal ZAC X12 1 -> 20-0
Peatminers VSE 1 – S.V.Z.W. VSE 2 -> 58-40
Peatminers M18 – Olstars M18 1 -> 20-0
Peatminers X 12 2 – WSV X12 2 -> 56-24
Peatminers X12 3 – The Jugglers X12 3 -> 70-13

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›