4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Atletiek

Inschrijving voor De Haere Triatlon Vroomshoop open

VROOMSHOOP - Vanaf 1 februari is inschrijven mogelijk voor alle afstanden van De Haere Triatlon Vroomshoop. Het sportieve evenement in Vroomshoop (zwemmen, fietsen, hardlopen) wordt dit jaar gehouden op zaterdag 7 september.
Je kunt je inschrijven via de website www.dehaeretriatlonvroomshoop.nl of rechtstreeks op de NTB site (www.ntbinschrijvingen.nl). Wil je zeker zijn van een plek schrijf je dan snel in.

Er is keuze uit diverse afstanden:

Zwemmen Fietsen Hardlopen Individueel Team
Halve 1900 mtr 92 km 20 km Ja Nee
Kwart 1000 mtr 40 km 10 km Ja Nee
Achtste 500 mtr 20 km 5 km Ja Ja
Zestiende 250 mtr 10 km 2,5 km Ja Nee
Jeugd (mini) 100 mtr 5 km 1 km Ja Ja

De halve triatlon staat er weer bij (vorig jaar het debuut). Vele enthousiaste reacties zorgen ervoor dat het aantal startplekken is verhoogd tot 80 stuks. Vorig jaar waren de beschikbare plekken op deze afstand binnen 48 uur geheel volgeboekt.
Nieuw dit jaar is de zestiende triatlon. Vanuit diverse kanten werd een verzoek gedaan om deze afstand toe te voegen; als tweede (iets langere) jeugdafstand maar zeker ook geschikt als kennismaking met de triatlon duursport. Als stimulans wordt aan deze afstand een extra leeftijdscategorie toegevoegd: de 60+ voor heren en dames.

Voor de basisschooljeugd staat ook dit jaar een korte jeugdafstand op het programma. Er kan zowel individueel als in een team worden deelgenomen. De Rabobank scholenbokaal zal weer worden uitgereikt aan het snelste team van een van de basisscholen. Geef je op!
Deze jeugdcategorie start weer laat in de middag zodat de reguliere zaterdagsporten gewoon beoefend kunnen worden.

De start van alle series is bij Aquapark De Zandstuve aan de Hammerweg te Vroomshoop (buitenbad met 50 meter banen). De wisselzone bevindt zich op de ligweide van het Aquapark, dus op hetzelfde terrein (voor de halve triatlon is er elders nog een tweede wisselzone). Na het zwemonderdeel wordt er gefietst over de Hammerweg / Vroomshoopseweg tussen de rotonde Kennedystraat Vroomshoop en rotonde Den Ham (en tussenliggend buitengebied). Het laatste onderdeel is hardlopen; vanaf de wisselzone via het afgezette parcours in het dorp rondom rotonde Kennedystraat en onder andere Hoekweg en De Wulp. Zowel het fiets- als het loopparcours zijn verkeersvrij; afgezet voor ander verkeer middels wegafzettingen grotendeels voorzien van verkeersregelaars en parcourswachten.

Bij de halve triatlon is het parcours afwijkend. De locatie van het zwemonderdeel is hetzelfde (ook Aquapark De Zandstuve - 50 meter bad), maar voor het fietsen en hardlopen wordt een andere route genomen dan voor de overige onderdelen. Het fietsparcours gaat via het buitengebied richting Den Ham en Beerzerveld. Het loopparcours voegt via de Bunte in in het bestaande loopparcours. Het precieze parcours staat op de website vermeld. Dit parcours is niet verkeersvrij maar zal worden gecontroleerd door verkeersregelaars met centrale aansturing via het coördinatiecentrum.

Wilt u meer informatie over het evenement? Kijk dan op internet (www.dehaeretriatlonvroomhoop.nl), mail naar info@triatlonvroomshoop.nl of bel 06-5398 8481.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›