4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Basketbal

Peatminers presteert maximaal op internationaal toernooi in Denemarken

VRIEZENVEEN - Om 2018 op een sportieve manier af te sluiten, is het meiden U18 team van 27 tot en met 30 december naar Denemarken gereisd om deel te nemen aan de Limfjords Cup in Lemvig.
Om 8:15 ’s ochtends vertrok het konvooi, bestaande uit een bus gevuld met enthousiaste speelsters en een handvol ouders, op weg naar Lemvig, Denemarken. Na ’s avonds te zijn aangekomen overnachtte het team daar in een klaslokaal van een lokale basisschool.

De eerste wedstrijd werd gespeeld op de ochtend van 28 december in de center hall tegen de Capitol Bascats uit Düsseldorf. De meiden begonnen deze wedstrijd sterk met een kleine voorsprong, maar direct vanaf het begin was duidelijk dat er flink weerstand werd geboden door de tegenstanders. Er werd weinig gefloten door de scheidsrechters op dit toernooi, dus kreeg de tegenstander de overhand door een harde wedstrijd te spelen. Onze meiden hadden moeite zich aan te passen aan het fysieke spel, waardoor deze eerste wedstrijd met 26-35 werd verloren.

De tweede wedstrijd stond later die dag op het schema, eveneens tegen een tot zover onbekende tegenstander: BV Leeuwarden 2. De meiden van BV Leeuwarden 1 spelen in dezelfde competitie als Peatminers VU18, dus verlies van Leeuwarden 2 was praktisch uit te sluiten. Voor de wedstrijd werden de meiden er nog even aan herinnerd hun tegenstanders niet te onderschatten, maar ik betwijfel of ze dit echt nodig hadden. Van de eerste tot de laatste seconde van de wedstrijd walsten onze meiden volledig over de tegenstanders heen, wat resulteerde in een ruime overwinning van 42-5.

’s Avonds werd er gezwommen in het zwembad vlakbij de sporthal. Later op de avond werd er sinterklaas gevierd bij de accommodatie. Hierbij werd ontzettend veel gelachen, en natuurlijk ook een traantje weggepinkt. Al met al was het een heerlijk avondje teambuilding, zoals wij dat graag noemen.

De derde en laatste poulewedstrijd werd de volgende ochtend gespeeld tegen Avanti uit Brugge. Avanti had de dag ervoor met twintig punten verschil weten te winnen van Bascats. Dit beloofde dus een pittige pot te worden, en de meiden waren erop gebrand de winst te pakken. Dit werd eveneens een ontzettend harde en fysieke wedstrijd die spannend bleef van begin tot eind, maar uiteindelijk trokken onze meiden toch aan het kortste eind. Eindstand 24-31. Hiermee verspeelden wij onze plek in de A-poule, dus werd er een nieuw doel gesteld: de B-finale winnen.

Later die dag speelden onze meiden de halve B-finale tegen Campinia Dessel. BV Leeuwarden 1 had van dit team verloren, en het was direct duidelijk dat zij zich niet zomaar gewonnen zou geven. De meiden begonnen wat rommelig aan de wedstrijd, maar wisten toch in hun spel te komen en een kleine voorsprong op te bouwen. Tegen het einde van de wedstrijd liep Campinia nog een beetje in op onze meiden, maar het mocht niet meer baten: met 37-34 werd Campiniauitgeschakeld in de race voor de B-cup.

De andere halve finale ging tussen OWL (Duitsland) en BV Leeuwarden 1. Deze wedstrijd werd op het nippertje gewonnen door onze reeds bekende tegenstanders uit Friesland. Het was duidelijk dat de twee halve finales tussen de twee beste en de twee slechtste teams werd gespeeld, en dat de finale winnen geen bijzondere opgave meer hoefde te worden. Nogmaals met het advies om de tegenstanders niet te onderschatten gingen de meiden de volgende ochtend de finale in. De nieuwe tactiek van de coach van Leeuwarden mocht helaas niet meer baten; onze meiden gingen er finaal overheen, en de tegenstanders konden het tempo niet bijhouden. In de tweede helft was de verdediging aan onze kant wat minder strak, waardoor de tegenstanders toch de kans kregen om nog een paar punten te pakken. De wedstrijd was echter al gespeeld; de finale werd gewonnen met 35-17.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›