4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Overig

Word fit in Het Punt met Tai Chi, Yoga en wandelen!

VROOMSHOOP - Nu het einde van 2018 weer nadert, komen traditiegetrouw ook weer van allerlei goede voornemens voor het nieuwe jaar boven tafel. De één wil stoppen met roken, een ander wil minder alcohol drinken en weer een ander wil minderen met eten. Maar (meer) gaan bewegen is misschien wel het meest gehoorde goede voornemen als er weer een nieuw jaar dichterbij komt. Dat kan ook in Het Punt op allerlei fronten. Tai Chi-school Marion geeft namelijk al sinds augustus dit jaar wekelijks in Het Punt Tai Chi les, en vanaf januari 2019 zal Marika Yoga en Meer ook wekelijks yogalessen gaan verzorgen. En als u liever een stuk met een fijn gezelschap gaat wandelen is er de wekelijkse wandelclub van ZorgSaam Twenterand en De Haere. Kortom: Word fit in Het Punt!

Yoga, en meer
Yoga staat op dit moment enorm in de belangstelling. Dat is natuurlijk niet voor niets. Het levert veel mooie plaatjes op van uitdagende houdingen, maar dat is niet waar het in de yoga over gaat. Yoga gaat over (weer) leren voelen hoe het gaat met jezelf, het respecteren van je eigen grenzen, je weerstand loslaten. “Jarenlang heb ik op kantoor gezeten in een enorm stressvolle baan als verkoper binnendienst op een exportafdeling. Hierdoor weet ik als geen ander hoe belangrijk het is dat je beweegt. Hoe moe maar vooral hoe stijf je ook bent: beweeg en ontspan. Kom tot rust. Leer naar je lichaam te luisteren. Leer weer te voelen”, legt yogalerares Marika uit. Iedere donderdagochtend tussen 08:45 uur en 09:45 uur en donderdagavond tussen 19:30 uur en 20:30 uur neemt Marika u mee in haar yogales. “Ik geef les met humor, met beide voeten op de grond, maar ook met aandacht voor verstilling en anatomie”, besluit Marika.

Tai Chi
Iedere woensdag tussen 09:00 uur en 10:00 uur kunnen geïnteresseerden meedoen aan de Tai Chi les, gegeven door lerares Marion van de gelijknamige Tai Chi-school. “Tai Chi combineert langzame, vloeiende oefeningen, met ademhaling en concentratie om de energie beter te laten stromen. Tai Chi is geschikt voor iedereen. De ritmische bewegingen zijn heilzaam voor je hele lichaam, het bevordert de stofwisseling en het functioneren van de organen. Met Tai Chi wordt het hele lichaam getraind: de spieren worden soepeler en sterker, de algehele conditie wordt verbeterd waardoor allerlei klachten kunnen verminderen, je komt meer in balans. De kans op blessures is bij Tai Chi niet erg groot,” zo verwoordt Marion.

Wandelclub ZorgSaam Twenterand
Even een frisse neus halen, een stok achter de deur, op advies van de huisarts of fysiotherapeut, voor mijzelf, trainen voor een wandeltocht. Stuk voor stuk redenen om te gaan wandelen of bewegen. Iedere dinsdagmiddag organiseert ZorgSaam Twenterand samen met De Haere een fijne wandeltocht in de omgeving van Het Punt. Er worden het hele jaar door, met uitzondering van de kerstvakantie, routes van 2,5 km en 5 km uitgestippeld. Er zitten géén kosten aan de wandelgroepen. Iedereen kan vrij en blij meewandelen wanneer men wil. Loes Leemrijse, Welzijnscoördinator van ZorgSaam Twenterand, sluit enthousiast af: “Kom in beweging! De kracht van wandelen zit in uzelf. De enige afspraak die wij als wandelgezelschap met elkaar maken is: We laten niemand alleen achter!”

________________________________________

Yogales
Iedere donderdag van 08:45 uur – 09:45 uur en van 19:30 uur – 20:30 uur.
€ 65,- per 8 lessen

Tai Chi-les
Iedere woensdag van 09:00 uur – 10:00 uur.
€ 6,- per les

Wandelclub
Iedere donderdag van 13:00 uur – 14:00 uur.
Deelname gratis

Meer informatie:
www.welkombijhetpunt.nl

Beeldmateriaal
Bijlage: © Marika


Bijlage: © Tai Chi-school Marion


Over Het Punt
Het Punt is hét multifunctionele activiteitencentrum in Vroomshoop. Eén locatie met tal van mogelijkheden, waaronder het Grand Café met biljart, NOC-NSF sportzaal die met scheidingswanden in meerdere sportzalen is in te delen, Theater, Filmzaal, Bibliotheek en Jongerencentrum. De medewerkers, vrijwilligers en cliënten die in Het Punt werkzaam zijn doen dit met veel plezier en zullen hun uiterste best doen om van iedere activiteit een groot succes te maken. Het Punt is een plek waar iedereen zich thuis mag voelen en waar nieuwe samenwerkingen en activiteiten ontstaan. Het is een plek waar mensen zich kunnen en mogen ontwikkelen. Bent u op zoek naar vrijwilligerswerk, een werkervaringsplek, een stageplaats of naar dagbesteding; neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›