4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

DETO verzuimt resultaat te halen in zes punten duel tegen WHC Wezep

WEZEP - Voor DETO en thuisclub WHC waren de belangen groot deze zaterdagmiddag. Winst voor DETO in dit degradatieduel zou betekenen dat er aansluiting zou worden gevonden bij de onderkant van de middenmoot en bij winst voor WHC zou dit aansluiting voor WHC betekenen bij DETO en SVZW aan de onderkant van de ranglijst van de hoofdklasse B.

Op een ijskoud sportpark “Mulderssingel” wilden beide ploegen vooral niet verliezen. Dit resulteerde in een tamelijk saaie eerste helft waarin DETO moeite had om het middenveld te controleren waar de wedstrijd zich met name op dat middenveld afspeelde. Desondanks waren in het eerste half uur de beste mogelijkheden voor DETO. Eerst was het Kevin Aman die een voorzet net naast kopte en de beste kans was voor Louis Vijfhuizen die de voorzet op maat van Lesley Nahrwold recht tegen WHC doelman Jasper Kuiper kopte. WHC kwam in de 32e minuut dan ook enigszins tegen de verhouding in op een 1-0 voorsprong toen de geheel vrijstaande Jonathan van Marle een hoekschop binnenkopte. In de fase na deze 1-0 mocht DETO van geluk spreken dat WHC niet verder uitliep. Zo belandde een dot van een kans op de deklat van het DETO doel.

Na rust kwam DETO wat dominanter in de wedstrijd, met name door enkele omzettingen op het middenveld. Direct na rust was Coplan Soumaoro de vervanger van Muhammed Kaya en op het uur maakte Qays Shayesteh zijn opwachting in de ploeg ten koste van Louis Vijfhuizen. Dit resulteerde in enkele zeer goede mogelijkheden, echter het maken van doelpunten wilde deze middag slecht lukken. Eerst was het Qays Shayesteh die oog in oog met Kuiper de bal tegen de WHC-doelman schoot en even later redde Kuiper bekwaam op een ziedend schot van Coplan Soumaoro. Met nog een klein kwartier op de klok ging DETO va banque spelen door Thomas Nijkamp in de ploeg te brengen voor linksback Kai Wesselink.

En zoals zo vaak in het voetbal valt dan het doelpunt aan de andere kant. Na slecht uitverdedigen van doelman Stopel, was het in de 86e minuut opnieuw Jonathan van Marle die zijn ploeg naar de 2-0 schoot en zo de wedstrijd in het slot gooide. DETO verzuimde deze middag om de aansluiting met de middenmoot te bewerkstelligen en afstand te nemen van de directe degradatieplaatsen en zal na de winterstop vol aan de bak moeten om in de zestien resterende wedstrijden de doelstelling “handhaving in de hoofdklasse” te realiseren. Te beginnen op zaterdag 19 januari 2019 thuis tegen AZSV uit Aalten.

Wedstrijdgegevens WHC – DETO Twenterand:
Scoreverloop:
32. 1-0 Jonathan van Marle
86. 2-0 Jonathan van Marle
Scheidsrechter: Dhr. R. Weiland
Assistent scheidsrechters: De heren J. Koornneef en H. van der Bij
Gele kaarten: Maarten Booijink (DETO Twenterand)
Toeschouwers : 150

Opstelling WHC:
Jasper Kuiper, Kevin Siemelink, Jochem Oude Booijink, Robert Schonewille, Jonathan van Marle, Patrick Fijn, Mitchel Dijkhof (60. Niels Wolterinck) , Huseyin Güveli (87. Melvin Velthuis), Wim van ’t Ende, Jelle Post (65. Mark van Petersen), Nathan Duim

Opstelling DETO Twenterand:
Roberto Stopel, Stan Nijhuis, Wybe Kram, Maarten Booijink, Kai Wesselink (78. Thomas Nijkamp), Muhammed Kaya (46. Coplan Soumaoro), Mark Koetsier, Louis Vijfhuizen (60. Qays Shayesteh), Kevin Peppels, Lesley Nahrwold, Kevin Aman

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›