4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Korfbal

Zuur verlies TOP tegen DTG

BALK - Top moest afgelopen zaterdag afreizen naar Balk. Na een klein anderhalf uur in de auto te hebben gezeten moesten de toppers het opnemen tegen het stugge DTG. De Friese ploeg had een goede start van de competitie door 3 punten te halen uit de eerste 2 wedstrijden, waar TOP nog wacht op de eerste punten. De wedstrijd stond onder leiding van dhr. de Boer.

In een sfeerloze sporthal was te zien dat TOP er alles aan zou doen om de punten mee te nemen naar Vroomshoop. TOP begon goed aan de wedstrijd en wist makkelijk te scoren uit weinig pogingen. DTG had veel pogingen maar was niet effectief genoeg, hierdoor ontstond er na ruim 10 minuten een klein gat van 3 punten, 3-6. DTG bleek echter te beschikken over veerkracht en werkte zich langzaam maar zeker naast TOP 7-7. In deze fase had DTG het initiatief en kon TOP geen vuist maken tegen de Friezen. DTG liep uit naar 9-7 . Het leek er even op dat de toppers de wedstrijd vlak voor rust weg zouden geven, maar door even aan te zetten kwamen de toppers voor de rust nog op voorsprong 9-10.

In de rust hamerde coach Alan Burchartz erop om niet te verzwakken. In de voorgaande 2 wedstrijden was dit namelijk wel het geval. Vol goede moed stapte de toppers het veld weer op, maar waar voor gewaarschuwd werd, gebeurde. Top kakte in en scoorde tot 15 minuten na rust niet. DTG wist in deze periode vijfmaal te scoren en bracht hierdoor de stand op 14-10. Top nam een time -out en wisselde 3 maal. Top koos ervoor om de heren van DTG vrij te laten aanleggen, dit resulteerde in vele één schots aanvallen. Top kwam doelpuntje bij doelpuntje dichterbij en kwam 5 minuten voor tijd op gelijke hoogte 15-15.

Het geloof in de eerste punten was er, DTG leek aangeslagen, maar na de gelijkmaker begon de motor weer te lopen bij de friezen en ze scoorde direct de 16-15. Een spannende fase brak aan, veel kansen aan beide kanten maar gescoord werd er niet. Twee minuten voor tijd gooide DTG de wedstrijd in het zadel door te scoren. De goed leidende scheidsrechter floot af bij een stand van 19-16.

In een wedstrijd waar veerkracht werd getoond, vergaten de toppers aan het langste eind te trekken. Top zal verder moeten gaan en zich moeten zien te herpakken van deze zure nederlaag. Aanstaande zaterdag is daar de eerste mogelijkheid voor. Top moet het dan thuis opnemen tegen Rheko uit Rhenen. Aanvang 18:35 uur.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›