4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Basketbal

Peatminers pakt vaak de winst dit weekend!

VRIEZENVEEN - Afgelopen weekend was weer een druk basketbal weekend. Naast de aanwezigheid op de kerstmarkt was Peatminers ook weer erg actief in de Stamper. Hier onder een korte samenvatting van de uitslagen:

Peatminers MSE1 – Risne Stars MSE1 -> 78-55
Het eerste heren team mocht zaterdagavond in de Stamper aantreden tegen Risne Stars uit Rijssen. Peatminers kwam lekker uit de startblokken, zette de aanval goed op en verdedigend stond het sterk. Na 20-8 voor te staan, wist Risne Stars terug te komen in het eerste kwart maar Peatminers eindigde de periode met een 20-14 voorsprong. Het tweede kwart ging redelijk gelijk op met wat mooie scores aan beide kanten. Ruststand 36-28. Na de rust schroefde de heren in het groen het tempo wat omhoog en kwam het in een goede flow. Er werd snel gepasst en de omschakeling liep erg goed voor de Peatminers. Stand na het derde kwart was 58-44. Het vierde kwart bleef Peatminers dit vast houden en haalde een mooie overwinning binnen.

Peatminers U14-2 - Amical V14-1 -> 83-11
Afgelopen vrijdag mochten de jongens van U14-2 spelen tegen Amical.
De jongens begonnen met een stevige fullcourt defense en speelden ook aanvallend sterk.
Vanaf het begin van de wedstrijd was het duidelijk wie de wedstrijd zou gaan winnen. De hele wedstrijd door had Enschede moeite om te scoren. Aan de kant van Peatminers vielen de ballen er wel in, waardoor de voorsprong steeds groter werd.

Peatminers VU18-1 – Dozy B.V. Den Helder VU18-1 -> 30-77
Afgelopen zaterdag 8 december stond er voor ons als het VU18-team van Peatminers een thuiswedstrijd tegen de koploper, Den Helder, op de planning.
Het hele weekend waren we al druk met de basketbal bezig. We hebben namelijk op de kerstmarkt gestaan om geld op te halen voor een toernooi in Denemarken waar we tussen kerst en oud en nieuw aan deelnemen. De binding als team en een goede vibe voor de wedstrijd ontwikkelde zich daardoor. Daarbij lag de druk bij ons niet hoog, want Den Helder moest namelijk óns verslaan. De meiden begonnen dus ook goed en lieten zich niet overlopen door de tegenstanders. De defense hadden we vrij goed dichtzitten waardoor de punten van Den Helder niet ver uitliepen. Het was met name de aanval waar we niet zo goed doorheen kwamen, omdat zij er strak bovenop zaten. Maar ondanks het af en toe wat onsportieve gedrag van de Westelingen hebben wij ons als Peatminers uit Vriezenveen goed staande gehouden. We hebben niet opgegeven en met elkaar tot het eind van de wedstrijd gevochten. Het was zeker geen slechte wedstrijd, maar de koploper was in dit geval gewoon beter. Met opgeheven hoofd hebben we het veld verlaten; “soms win je, soms leer je”
Eindstand: 30-77

Overige uitslagen:
Second Dribble MU18 – Peatminers MU18-1 -> 58-65
Peatminers MU16-1 – Valley Bucketeers MU16-1 -> 50-46
Peatminers VSE1 – Amical VSE2 -> 71-45
Peatminers MU22-1 – Twente Buzzards MU22-1 -> 64-47

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›