4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Overig

Twirlster Maud Jansen plaatst zich wederom bij andere bond voor het NK.

HOOFDDORP/VROOMSHOOP - Op zaterdag 24 november deed Maud Jansen van “De Harmonie Vroomshoop ”mee aan de voorrondes van het Nederlands Kampioenschap twirl in Hoofddorp. Uit het hele land kwamen de beste twirlster bij elkaar om tegen elkaar te strijden. Het was een dag met meer dan 200 optredens in verschillende categorieën. Voor Maud was het geen onbekend gebeuren, ze heeft al meerdere keren op deze voorrondes gestaan maar dit jaar voor het eerst met twee onderdelen. Om op de voorrondes te mogen staan moet je door strenge selectie op concoursen de benodigde punten behalen. Maud is dit gelukt voor zowel haar dance als met haar 1-baton routine.

Maud ging van start met haar 1-baton, het was spannend dat was even te merken aan de start van haar routine, maar als snel herpakte Maud zich en liet een keurige routine aan de jury zien. De jury was lovend over haar strakheid waarmee ze deze routine neerzette. Ze werd 19e van de 49 tegenstanders. Een hele mooie prestatie.

Haar dance was na de pauze aan de beurt. De spanning was eraf bij Maud en dat was heel goed terug te zien in haar dance. Maud beleefde de muziek intens en bracht dit over bij de jury die genoot van haar optreden op muziek van de Trolls “True Colors”. Dit was ook terug te zien op het jury rapport waar ze een compliment kreeg voor haar uitstraling en haar showmanschap. Maud zelf was meer dan tevreden over haar dance, maar in haar categorie met 45 tegenstanders waren zoveel mooie optredens dat bij haar de verrassing zo groot was tijdens de bekendmaking van plaatsing voor het NK .

Maud twijfelde of ze echt werd opgeroepen om naar voren te komen omdat ze bij de beste 15 zat met een 10e plek die door mochten naar het NK. Grote vreugde bij Maud en ook haar instructrice Melanie Arkes dat het haar gelukt was om deze plaats te bemachtigen, een bekroning op het vele trainen en het doorzettingsvermogen van Maud. Doordat er een aantal verschillende twirl bonden zijn waar aan Maud dit jaar heeft deelgenomen zal zo zowel bij de NBTA als bij de KNMO deelnemen met haar dance aan het NK. Een prestatie om trots op te zijn.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›