4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Overig

Benthe Lubbers verslaat senioren op clubshow van HPKV Den Ham

DEN HAM - Afgelopen week hield de Hammer Pluimvee en Konijnen Fokkersvereniging weer haar jaarlijkse clubtentoonstelling in het clubgebouw van de H.T.T.V. aan de Kerkallee.
Door 38 inzenders waaronder 7 jeugdleden, allemaal leden van H.P.K.V., werden 232 dieren in de kooien gebracht. Dit aantal dieren bestond uit 123 konijnen, 39 grote hoenders en 70 dwerghoenders. Vele bijzondere kleuren en rassen waren te bewonderen.
Een viertal keurmeesters beoordeelden de dieren onder andere op raszuiverheid, kleur en conditie. Gezamenlijk besloten zij welke dieren, in de verschillende diergroepen, de kampioenstitel mochten dragen.

Bij de dwerghoenders werd een uitzonderlijke presentatie neergezet door Benthe Lubbers. Met haar prachtige Welsumer Kriel versloeg ze alle concurrenten bij de dwerghoenders waardoor ze kampioen én jeugdkampioen werd.
Bij de grote hoenders werd Gerjon Lubbers winnaar met een prachtige Vorwerkhoen. In deze diergroep werd Matthijs Lenderink met een grote Brahma jeugdkampioen.

Bij de konijnen werd het voor de keurmeesters een zware taak om de kampioenen uit te kiezen. Meerdere dieren waren voor de titel een kandidaat, waarbij het dan ook een feit was dat de konijnenfokkers een zeer fraaie collectie konijnen hadden meegenomen. De jury van keurmeesters besloot dat de Vlaamse Reus van Bram Kuiper als enige de echte kampioenstitel verdiende in de diergroep konijnen. De titel ‘’mooiste konijn van de jeugd’’ werd behaald door zoon Hidde Kuiper eveneens met een Vlaamse Reus.
Naast deze hoofdprijzen werden een groot aantal ereprijzen verdeeld. Voor een overzicht hiervan gaat u naar www.hpkvdenham.nl.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›