4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Atletiek

De Hammerdammer wint van Rijssen

RIJSSEN - Het eerste team van de Hammerdammer moest het in de bondscompetitie opnemen tegen Rijssen. In het grote Parkgebouw waar de damclub is gevestigd neemt aan bord 1 H.Braakman het op tegen H.Woolderink. Iin een enerverende partij waar in eerste instantie beiden weinig voor elkaar onderdeden, neemt gedurende de partij Braakman de overhand, en het plan van Braakman werkte en besliste de partij in zijn voordeel doordat Woolderink geen zetten meer over had 2 – 0.

Aan bord 2 moest G.Mollink tegen P.Langkamp in een zeer stugge partij waarin ze elkaar geen duimbreed toegaven. Mollink probeerde nog wel wat te forceren in het middenspel, maar kon toch de beoogde winst niet halen en dus werd het remise 1 – 1.

Ook aan bord drie tussen J.Arrindel en J.Kleinlichtenberg waren ze aan elkaar gewaagd en werd er zeer scherp gedamd. Kleinlichtenberg probeerde door veel af te ruilen Arrindell in de problemen te krijgen en moest daar op het eind de tol voor betalen. Door een fraaie combinatie kwam Arrindell op een damdoorbraak, en dit kwam Kleinlichtenberg niet meer te boven en moest hij zijn meerdere erkennen in Arrindell 2 – 0.

Aan bord 4 trof W.Bouwhuis als tegenstander J. de Leeuw. In een spannende en mooie partij gaven de beide dammers elkaar niets toe, zodat de partij eindigde zoals hij begon namelijk in remise 1 – 1.

Aan bord 5 nam de oudste deelnemer G.Endeman het op tegen G.Sinnema. In het begin kon Endeman de boel nog wel bijbenen maar halverwege maakte hij een kapitale blunder die hem de partij kostte, en dus moest hij de winst aan Sinnema laten 0 – 2.

Aan laatste bord nummer 6 ging de partij tussen J.v. Vegt en B.Slot. Dit was een partij waar het op leek dat Slot alleen maar wilde afruilen. In het begin van de partij was er slag wissel op slag wissel, tot v.d Vegt er een slagzet uithaalde en op schijf voorsprong kwam. Maar hoe langer de partij duurde wist v.d Vegt zich geen mogelijkheid te verschaffen om de schijf winst om te zetten in winst, dus het uiteindelijke resultaat was remise 1 – 1.

Al met al was het toch de Hammerdammer die met de winst aan de haal ging en met 7 – 5 huiswaarts keerde.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›