4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

DETO Twenterand met negen man onderuit in Putten

PUTTEN - Op een prachtig sportpark ”Putter Eng” in Putten beleefde DETO zaterdag een slechte middag tegen concurrent SDC Putten. In een matige wedstrijd liep DETO tegen een 3-0 nederlaag aan en zag het doelman Anthony van Zaltbommel en aanvoerder Wybe Kram vroegtijdig met een rode kaart op zak richting kleedkamer vertrekken. Na een gelijkopgaand eerste half uur kreeg de wedstrijd vanuit DETO-oogpunt in de 32e minuut een dramatische wending. Na volledig mistasten van Maarten Booijink probeerde doelman Anthony van Zaltbommel redding te brengen, in zijn poging de bal te onderscheppen maakte hij een handsbal op de rand van de zestien. Na enige twijfel besloot de grensrechter alsnog te vlaggen voor hands waarna scheidsrechter Fikkert niets anders kon doen dan rood te geven aan de DETO doelman. De toegekende vrije trap werd even later door Rick van den Brink binnengeschoten. Die twee klappen kwam DETO in het vervolg van de wedstrijd niet meer te boven. Twee treffers na rust van SDC Putten en een rode kaart voor Wybe Kram na 2x geel strooiden nog meer zout in de DETO wonden en bezorgden SDC Putten een verdiende overwinning.

Beslissende wending
Onder een mooie najaarszon begonnen SDC Putten en DETO veelbelovend aan de wedstrijd. Beide ploegen kregen het eerste kwartier een aantal goede kansen. Kevin Aman zag in de 3e minuut zijn kopbal, na een perfecte voorzet van Kai Wesselink, van de doellijn gehaald worden. Vervolgens kreeg SDCP twee grote kansen. Bij de eerste wisten Wybe Kram en doelman Anthony van Zaltbommel in eendrachtige samenwerking een doelpunt te voorkomen na een overtal situatie. Even later kwam de DETO doelman als winnaar uit de strijd in een één tegen één situatie met Rob Knul. Kevin Aman raakte een voorzet van Kai Wesselink vrij voor het doel niet goed genoeg waardoor SDCP doelman Martin van Barneveld redding kon brengen.

Na het veelbelovende eerste kwartier grossierden beide ploegen in foute passes en onzorgvuldig veldspel waardoor de wedstrijd naar een bedenkelijk niveau zakte. De wedstrijd kreeg na een half uur een beslissende wending. Nadat een goed uitgevoerde DETO aanval via Louis Vijfhuizen, Qays Shayesteh en Hans Matti kort voor doel was geblokt en een schot van Lesley Nahrwold net over het Puttense doel was gevlogen, ging het helemaal mis voor DETO. Een diepe bal werd door Maarten Booijink verkeerd ingeschat. In plaats van de bal weg te koppen liet hij de bal gaan waarna een SDCP aanvaller leek te profiteren. In zijn poging een doelpunt te voorkomen onderschepte de uitkomende Anthony van Zaltbommel de bal. Door de protesten van publiek en SDCP spelers besloot de grensrechter na enig aarzelen toch te vlaggen voor een handsbal. Scheidsrechter Fikkert gaf vervolgens Anthony van Zaltbommel rood en de toegekende vrije trap werd door Rick van den Brink feilloos binnengeschoten : 1-0. Door die twee beslissende momenten was de wedstrijd in feite gespeeld want DETO kwam in het vervolg van de wedstrijd die dubbele klap niet meer te boven. Tot aan de rust bleef DETO met tien man vrij eenvoudig op de been.

Schade beperken
Na rust was het een kwestie van tegenhouden en de schade beperken. SDCP was na rust de bovenliggende partij en had nauwelijks iets te duchten van DETO. Toch had keeper Van Barneveld van SDCP kort na rust de moeite met een verraderlijk schot van Lesley Nahrwold die hij pas in tweede instantie onder controle kreeg. Even na het uur liep een klutssituatie voor het DETO doel nog maar net goed af. Drie inzetten werden met vereende krachten geblokt. Het bleek uitstel van executie. Een snelle uitbraak in de 67e minuut werd door topscorer Rob Knul doeltreffen afgerond : 2-0.

Omdat er ook bij SDCP nogal wat mis ging en de echte overtuiging ontbrak bleef de schade voor DETO aanvankelijk beperkt en kon het gaandeweg de tweede helft wat speldenprikjes uitdelen. Een schot van Kai Wesselink werd gepakt en een poging van Thomas Nijkamp om bij de tweede paal de bal binnen te werken na goed voorbereidend werk van Stan Nijhuis en Qays Shayesteh waren de spaarzame wapenfeiten. Nadat invaller doelman Roberto Stopel knap had gered op een gevaarlijk kopbal en een vrije trap van SDCP langs de kruising was gevlogen, was het Wilbert Thomassen die in de 77e minuut een uitgespeelde aanval namens SDCP simpel afrondde : 3-0.

Een gevaarlijk moment liep in de 81e minuut nog maar net goed af voor DETO. Vervolgens kreeg Wybe Kram na protesteren en een discussie met scheidsrechter Fikkert twee keer geel voorgeschoteld waardoor DETO laatste tien minuten met negen man erger moest zien te voorkomen. In die missie slaagden de overgebleven negen DETO spelers, want in de slotfase was de enig kans voor DETO. Het was Kevin Peppels die in blessuretijd alleen voor de keeper de bal niet langs Van Barneveld wist te krijgen. En zo eindigde het treffen tussen SDC Putten en DETO in een verdiende 3-0 overwinning voor de thuisploeg.

In tegenstelling tot voorgaande wedstrijden wist DETO geen moment het gewenste niveau te halen en wist het zich nauwelijks iets te creëren. Het is voor DETO zaak om de rust te bewaren en de komende duels toch punten te vergaren aangezien de verschillen onderin de ranglijst nog steeds niet groot zijn en er nog van alles mogelijk is. Te beginnen op zaterdag 17 november in Wierden waar de uitwedstrijd tegen SVZW wacht.

Komende zaterdag speelt DETO thuis in het bekertoernooi tegen Helios uit Deventer. Aftrap 16.00 uur.

Wedstrijd gegevens SDC Putten – DETO Twenterand
Scoreverloop:
34e min. 1-0 Rick van den Brink
66e min. 2-0 Rob Knul
77e min. 3-0 Wilbert Thomassen.
Gele Kaart: Maarten Booijink (DETO)
Rode Kaarten: Anthony van Zaltbommel, Wybe Kram (2x geel) (DETO)
Scheidsrechter: Dhr. G. Fikkert
Assistent-scheidsrechters: Dhr. C. Hoogland en Dhr. R. Bruining
Toeschouwers: 400

Opstelling DETO Twenterand:
Anthony van Zaltbommel, Dylan Tijs, Stan Nijhuis, Louis Vijfhuizen (65. Kevin Peppels), Qays Shayesteh, Lesley Nahrwold, Kevin Aman(69. Thomas Nijkamp), Hans Matti (33. Roberto Stopel), Wybe Kram©, Kai Wesselink, Maarten Booijink
Opstelling SDC Putten:
Martin van Barneveld, Thomas Amende, Rob Buter, Iwan Bos, Jurian van den Brink, Kees Pluim (83. Benjamin Huisman), Rob Knul (75. Kevin van der Vlag), Rick van den Brink (71. Wilbert Thomassen), Vincent ter Burg, Martijn Duits©, Jefta van den Broek.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›