4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

Sportlust wint moeizame wedstrijd met duidelijke cijfers van Vasse

VROOMSHOOP - Nadat de klok een uur was teruggedraaid (één van de spelers van de thuisploeg bleek hier niet van op de hoogte) en de temperatuur flink was gedaald moest Sportlust thuis aantreden tegen Vasse.
De laatste jaren bleek Vasse en stugge tegenstander en ook vandaag koos men ervoor om met veel spelers achter de bal de spelen.

Sportlust moest het spel maken en in de beginfase ging dit heel aardig toen Coen Sickman het spel een aantal keer goed wist te verplaatsen. Na dit openingsoffensief ging het baltempo omlaag waardoor Sportlust weinig kansen wist te creëren. De tegenstanders uit Vasse wisten hier echter ook weinig tegenover te zetten. Na een half uur spelen brak Simon Spoor door aan de linkerzijde en gaf strak voor. Dennis Jozic nam keurig aan maar schoot de bal van dichtbij over het vijandige doel. Vijf minuten later was het gelukkig voor de thuisploeg wel raak. Tim Spoor bracht een corner goed voor en deze werd bij de 2e paal keurig binnen getikt door Maarten te Walvaart. Hij kreeg bij afwezigheid van Niek Bruins een basisplaats toegewezen en stelde mede dankzij zijn eerste doelpunt voor het 1e elftal niet teleur.

Na rust voltrok zich een vergelijkbaar spelbeeld waarbij Sportlust de bal kreeg en Vasse met veel mensen in de verdedigende stellingen trok. Een belangrijke kwaliteit van Sportlust tijdens de eerste wedstrijden van dit seizoen is dat het effectief weet om te gaan met de geboden kansen en halverwege de 2e helft werd na een goede aanval de score verdubbeld. Toon van Dam brak door over de rechtervleugel en wist zelfs de keeper te omspelen. Vlak voordat Toon de bal kon intikken werd er een overtreding op hem gemaakt en dit resulteerde in een strafschop. Daar weet Tim Spoor dit seizoen wel raad mee en hij stuurde de doelman de verkeerde hoek in.

Enkele minuten na dit doelpunt volgde het belangrijkste wapenfeit van Vasse van deze middag. Een indraaiende vrije trap belandde tegen de paal. Doelman Daan Spoor had verder een rustige middag en in de laatste tien minuten wist Sportlust de voorsprong nog tot tweemaal uit te breiden. Bij het derde doelpunt wist Dennis Jozic een uitstekende voorzet van Simon Spoor knap tegendraads in te koppen (zijn 6e doelpunt van het seizoen). In de slotminuut van Dennis aangever met een voorzet op Tim Spoor. Tim controleerde de bal en wist de uitkomende doelman te omspelen om de bal vervolgens in het lege doel te schuiven. Voor Tim alweer het 8e doelpunt van het nog prille seizoen waarmee hij de leiding neemt in het topscorersklassement in de 4e Klasse A.

Al met al speelde Sportlust vandaag geen grootse wedstrijd maar in de huidige vorm weten de mannen van Job Lamberink ook in dergelijke wedstrijden het doel eenvoudig te vinden. Doordat de defensieve organisatie vandaag goed op orde was werd het een eenvoudige zege en werd voor het eerst de nul gehouden. De laatste drie wedstrijden werden gewonnen waardoor Sportlust inmiddels de tweede plaats op de ranglijst heeft gegrepen. Dat moet vertrouwen geven voor het vervolg van de competitie. Volgende week volgt een uitwedstrijd in en tegen Almelo waarbij Sportlust deze zegereeks hoopt uit te breiden.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›