4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

Moment van onoplettendheid breekt DETO op

VRIEZENVEEN - Ook in de derby tegen Excelsior’31 trok DETO met het kleinste mogelijke verschil 0-1 aan het kortste eind. In een slordige wedstrijd die redelijk gelijk op ging, bleek een goal van wie anders dan Hielke Penterman, halverwege de tweede helft beslissend. Een moment van onoplettendheid, bij een verre doorgekopte inworp die vervolgens door Hielke Penterman vrij voor het doel werd binnengewerkt, kostte DETO uiteindelijk de kop.

De DETO opstelling kende voor het duel tegen Excelsior’31 nogal wat verrassingen. Door de blessures van Koen Fleer en Coplan Soumaoro was de basis elf op meerdere positie gewijzigd. Ook de gasten misten een paar basis krachten, wat het voorzichtige begin van beide ploegen aan de wedstrijd verklaarde. De derby wilde niet echt op gang komen. Het eerste kansje na 12 minuten kwam op naam van de gasten die hoog over schoten. Een paar minuten later belandde een schot van Hielke Penterman naast het DETO doel. In de 17e minuut bijna een eigen doelpunt van Excelsior’31. Het was Amanuel Isa die koppend een pass van Hans Matti op Kevin Aman probeerde te onderscheppen. Met een fraaie redding wist doelman Melvin Koetsier een eigen doelpunt te voorkomen.

Aan de andere kant redde even later DETO doelman Anthony van Zaltbommel met de voet op een schot van Cem Köse. Vervolgens was het Lesley Nahrwold die leek te profiteren van de duelkracht van Kevin Aman die twee tegenstander aftroefde waardoor Lesley de bal kon oppikken waarna hij de bal rakelings voor het Excelsior’31 doel langs schot. Het verschil op de ranglijst tussen beide teams was op het veld niet zichtbaar. DETO was de eerste helft gelijkwaardig.

Gedreven spelend werden voor rust een paar aardige kansen gecreëerd en had het de mogelijkheid om op voorsprong te komen. Na ruim een half uur vloog een schot van Louis Vijfhuizen rakelings voor het doel langs, en na een mooie actie van Kai Wesselink zag Kevin Aman zijn vlammende schot door Melvin Koetsier uit de kruising gebokst worden. Vijf minuten voor rust weer een grote kans voor DETO. Na een snelle omschakeling wist DETO de Excelsior’31 verdediging uit te spelen, de teruggelegde bal van Kevin Aman op de vrijstaande Qays Shayesteh werd echter verkeerd geraakt door Qays waardoor Melvin Koetsier de bal simpel kon pakken en een dot van een kans verloren ging. Op slag van rust wist Kevin Aman zich zelf vrij voor de keeper te zetten, zijn schot vloog echter hoog over het Excelsior doel. En zo stond het 0-0 bij rust waar het ook 2-2 had kunnen staan in een tot dan toe matige wedstrijd.

De beginfase van de tweede helft was een kopie van die van de eerste helft. Een voorzichtig begin van beide ploegen zonder noemenswaardige momenten en kansen. Net als voor rust kregen de gasten de eerste kans. In de 58e minuut kopte de geheel vrijstaande Hakim Ezafzafi een hoekschop naast. Na een periode van op en neer gaand spel met mogelijkheden over en weer waarin beide ploegen elkaar weinig toegaven, was het Hielke Penterman die zijn reputatie als koele afmaker eer aan deed in de 66e minuut. Bij een verre ingooi lette de DETO verdediging even niet goed op waardoor de bal doorgekopt kon worden en vervolgens voor het doel belandde waar ‘killer’ Hielke Penterman vrij opdook en de bal van dichtbij binnenwerkte : 0-1.

Na de zoveelste tegenslag dit seizoen toonde DETO haar mentale weerbaarheid, door meer risico’s te nemen en vol voor een goed resultaat te gaan werd er vol op de aanval gespeeld. In eerste instantie leek Excelsior’31 van de situatie en geboden ruimte te profiteren, maar Anthony van Zaltbommel kwam als winnaar uit de strijd in een 1 tegen 1 situatie met invaller Jasper Groothuis. Aan de andere kant was Kevin Aman dichtbij de gelijkmaker als hij na een mooie actie van Kai Wesselink diens voorzet bijna binnenkopt. Helaas raakte hij de bal niet vol, waardoor de actie van Kai niet de bekroning kreeg die het verdiende.

Een kwartier voortijd anticipeerde Kevin Aman goed op een mooie diepte pass van Stan Nijhuis waardoor hij zich, met een man in de rug, vrije doortocht verschafte, zijn schot verdween tot opluchting van heel Excelsior’31 over het Rijssense doel. Ook in het laatste kwartier bleef DETO wel aandringen en ging het voor een beter resultaat. Maar echt in de problemen kwamen de gasten niet meer ondanks de dadendrang en enkele kleine mogelijkheden die de ploeg van Jos van der Veen zich schiep. Na het laatste fluitsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter Wijma in deze derby, die het predicaat overigens geen moment verdiende, was de opluchting in het Rijssense kamp even groot als de teleurstelling in het Vriezenveense kamp.

Wedstrijd gegevens DETO Twenterand – Excelsior’31
Score verloop:
66e min. 0-1 Hielke Penterman
Gele Kaarten: Michel Gerritsen Mulkes en Amanuel Isa (Excelsior’31)
Rode Kaarten: Geen
Scheidsrechter: Dhr. R. Wijma
Assistent-scheidsrechters: Dhr. M. Bolwerk en Dhr. F. Winter
Toeschouwers 600

Opstelling DETO:
Anthony van Zaltbommel, Dylan Tijs (90. Mark Koetsier), Stan Nijhuis, Louis Vijfhuizen (77. Kevin Peppels), Qays Shayesteh, Lesley Nahrwold, Kevin Aman, Hans Matti (84. Thomas Nijkamp), Wybe Kram©, Kai Wesselink, Maarten Booijink
Opstelling Excelsior’31:
Simon Baysoy, Pim ter Have, Mirko Zwiers, Hielke Penterman, Amanuel Isa, Hakim Ezafzafi (65. Jasper Groothuis), Stefan Maat, Boy Boeloerditi, Michel Gerritsen Mulkes (84. Jasper Veltkamp), Cem Köse (46. Tom Smoes). Melvin Koetsier.
DETO THUIS.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›