4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Atletiek

Warme zeer geslaagde aftrap seizoen AVT Lageveldlopen

WIERDEN - Afgelopen zaterdag was de 1e Lageveldloop van het nieuwe crossseizoen. De loop werd gecombineerd met heuse scholencrossrun op de 1.500 meter kidsrun.
De weersomstandigheden waren ongekend warm te noemen voor een crossloop. Het leek wel zomer.

Om 13.00 uur klonk het startschot voor de 5 Engelse Mijl, die uiteindelijk met een grandioze voorsprong op de rest, werd gewonnen door Danny Koppelman uit Hoge Hexel in een tijd van 28.58. De eerste dame op de 5 EM, Jorina Braamhaar, finishte in een mooie tijd van 37.07.

Rond 13.30 uur kwamen de eerste groepjes kinderen het Lageveld opgelopen, gespannen koppies! Om 14.10 uur stonden er bijna 60 kinderen aan de start voor de 1.500 meter kidsrun en scholencrossrun. Er werd fanatiek gestreden.
Tot aan de prijsuitreiking was het erg spannend welke scholen er gewonnen zouden hebben! Uiteindelijk gingen de jongens Shalom 1 én The Sportsgirls van CBS Shalom uit Vriezenveen er met de wisselbokalen vandoor. Het meisjesteam De Tijgers van de Shalom werd 2e en The Girlstars van de Morgenster uit Wierden werd 3e. Het jongensteam de Hihiyena's van de Mariaschool uit Wierden werd 2e en het team de Slakkies van CBS Shalom werd 3e. Prachtige prestaties!

De 1.500 meter in de categorie jongens t/m 9 jaar werd gewonnen door Per Bakker uit Zwolle met een tijd van 5.57. Bij de meisjes won Julia Seppenwolde van Atletics met een tijd van 6.39. In de categorie 10 t/m 12 jaar won Runar Slinkman bij de jongens met een tijd van 5.36 en bij de meisjes Laura Boers met een zeer knappe tijd van 5.39.

Om 14.30 uur ging de 2,5 km van start en al snel kwamen Jasmijn Postma en Nora Assink over de finish. Bij de jongens/mannen werd Frank Averink van AV Rijssen eerste met een tijd van 9.12.

Om 15.00 uur ging de 5 km van start, de favoriete afstand van de meeste lopers deze dag.
In een spannende strijd was Koen Wiggers allersnelst en finishte met een tijd van 18.33. Bij de dames was Yvonne Meijer onverslaanbaar met een tijd van 20.59.

De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde aftrap van het seizoen AVT Lageveldlopen! De volgende Lageveldloop is op zaterdag 1 december 2018.

De uitslagen zijn te vinden op uitslagen.nl. Meer informatie op www.lageveldlopen.nl.
De foto's zijn te vinden via www.facebook.com/lageveldlopen.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›