4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

Zwakke eerste helft breekt DETO op tegen Buitenpost

VRIEZENVEEN - DETO moest deze zaterdag aantreden tegen directe concurrent vv Buitenpost. Beide ploegen bivakkeerden door een moeizame seizoenstart aan de onderkant van de ranglijst. DETO stond voor aanvang op drie punten uit vijf duels waar de gasten er slechts twee uit vijf mochten noteren.
Op een zonovergoten Sportpark “Het Midden” trapten beide ploegen af onder leiding van scheidsrechter Fledderus. Bij DETO maakte Maarten Booijink na maanden blessureleed zijn rentree in de basiself.

Wie dacht dat DETO als thuisploeg wel op de winst zou spelen en zou gaan domineren had het mis deze middag. Met een defensieve tactiek met veel mensen achter de bal bakte de ploeg van Jos van der Veen er de eerste helft niet veel van. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de gasten al na acht minuten op voorsprong kwamen. Een strakke voorzet vanaf de rechterkant werd simpel binnengelopen door spits Rudmer Loonstra. Even later werd het nog erger voor DETO toen Buitenpost opnieuw kon uitbreken na fout uitverdedigen van de DETO defensie. De Friezen speelden het balverlies uitstekend uit waarna Joran Olijve vanaf de rechterkant hard diagonaal uithaalde en Anthony van Zaltbommel kansloos liet in de lange hoek : 0-2. Rond het half uur had het ook zomaar 0-3 kunnen staan maar de uitstekend spelende DETO doelman Van Zaltbommel redde met een fraaie reflex op een inzet van Loonstra. Zonder dat DETO nog echt gevaarlijk werd, werd de rust bereikt met een verdiende 0-2 tussenstand voor de gasten.

Grote vraag voor de DETO supporters was of er net als de afgelopen weken na een slechte eerste helft een goede tweede zou volgen. De ploeg van Jos van der Veen lijkt hier onderhand patent op te hebben. Zo ook deze middag. Met Kevin Aman voor Mark Koetsier trok DETO ten aanval nadat eerst Buitenpost in de 47e minuut nog een grote mogelijkheid kreeg op de 0-3 maar deze niet benutte. Hierna was het gebeurd met de Friese kansen en was het DETO dat de wedstrijd domineerde. Dit leidde al snel tot de aansluitingstreffer in de 54e minuut. Na uitstekend voorbereidend werk van Kevin Aman was het Louis Vijfhuizen die de voorzet strak achter doelman Kevin van der Meulen kopte en zo zijn eerste competitietreffer voor DETO noteerde en DETO terug bracht in de wedstrijd: 1-2.

In plaats van de verwachte gelijkmaker bracht Buitenpost in de 63e minuut de marge weer op twee. Een hoekschop werd door DETO niet afdoende weggewerkt waarna opnieuw Rudmer Loonstra vanuit de kluts de 1-3 binnenwerkte. Na deze tegenslag ging DETO nog meer op de aanval spelen. Kevin Aman had in de 70e minuut de 2-3 op de schoen echter alleen voor de keeper schoot Kevin de bal in het zijnet. Toch kwam er nog de aansluitingstreffer, echter deze viel voor de thuisploeg te laat. In de 89e minuut mocht Hans Matti aanleggen vanaf 11 meter omdat Kevin Peppels onderuit werd gehaald binnen de beruchte lijnen. Hans schoot de strafschop onberispelijk binnen: 2-3. Bijna had hij een minuut later nogmaals mogen schieten vanaf de stip, echter de arbitrage besloot helaas voor DETO tot doorspelen na een overtreding op Joost Exterkate in het vijf meter gebied van Buitenpost. In de lange blessuretijd volgden nog een aantal hachelijke situaties voor het Friese doel echter de gelijkmaker kwam niet meer op het scorebord. Zo eindigde deze thuiswedstrijd in een grote teleurstelling voor de thuisploeg waarin men een uitermate zwakke eerste helft niet kon compenseren in het veel betere tweede bedrijf.

Het is voor DETO zaak dat men de komende weken eens meer gaat brengen dan één goede helft zoals zo vaak het geval in de afgelopen weken. Als men dat kan bereiken, kunnen positieve resultaten niet uitblijven in deze zware hoofdklasse B. Te beginnen volgende week in Staphorst.

Wedstrijdgegevens DETO Twenterand-Buitenpost
Score verloop:
8e min. 0-1 Rudmer Loonstra
15e min. 0-2 Joran Olijve
54e min. 1-2 Louis Vijfhuizen
63e min. 1-3 Rudmer Loonstra
89e min. 2-3 Hans Matti (pen.)
Gele Kaarten: Kevin Aman (DETO), Jelmer Vos (Buitenpost)
Rode Kaarten: Geen
Scheidsrechter: Dhr. L. Fledderus
Assistent-scheidsrechters: Dhr. H. Harleman en H. van der Bij
Toeschouwers: 450

Opstelling DETO Twenterand:
Anthony van Zaltbommel, Wybe Kram, Koen Fleer, Hans Matti, Maarten Booijink, Mark Koetsier (46. Kevin Aman), Qays Shayesteh (24. Joost Exterkate), Louis Vijfhuizen, Coplan Soumaoro (76. Stan Nijhuis), Kevin Peppels, Lesley Nahrwold
Opstelling vv Buitenpost:
Kevin van der Meulen, Robin Huisman de Jong, Jelmer Vos, Wim de Vries, Danny Boersma, Rob Dijkstra, Joran Olijve (56. Jouke Spoelstra), Rudmer Loonstra (85. Jorrit Terpstra), Rik Weening, Rolf Dijk (72. Halbe Elsenga), Aaron Boekhout

DETO THUIS

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›