4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

Den Ham – Hulzense Boys

DEN HAM - Op “De Rohorst” speelde Den Ham de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. Nadat vorige week was gewonnen van de Boys uit buurdorp Vroomshoop waren nu de Boys uit buurdorp Hulzen te gast.
Hulzen liet van meet af aan zien dat ze duidelijk naar Den Ham waren gekomen om minimaal een punt mee te nemen.

Binnen twee minuten was er al een kans voor Hulzen. Daarna was Den Ham beter bij de les en creëerde het een licht veldoverwicht.
In de 11e minuut was er een mooie voorzet van Jelmer Bolks die door Daan Timmerman volley werd genomen. Helaas net over de deklat anders was het minimaal het doelpunt van de week geweest op Voetbal TV.

Gaandeweg waren het toch de Hulzense Boys die de overhand kregen. De ploeg zette bij opbouw van Den Ham steeds veel druk op de Hammer verdediging die zich haast niet onder die druk konden uit spelen. Hulzen kreeg kansen en meermalen na rust stond doelman Jeffrey Ekkel een doelpunt in de weg. Qua opbouw was het daarna bij Den Ham niet best gesteld. De bal in de ploeg houden bleef o.a. door gemis van enkele basisspelers door blessures en schorsingen, een moeilijke opgave voor de mannen van Claus Boekweg.

In de 68e minuut was er een dot van een kans voor Hulzen toen na een langdurige scrimmage in het Hammer strafschopgebied Jasper de Jong de bal voor het intikken had. Zijn inzet ging echter naast het doel. In de 81e minuut kwam Hulzen toch op een 0-1 voorsprong. Daarvoor was de ploeg echter wel een zeer gemakkelijk gegeven strafschop nodig die door Machiel van Keulen werd benut.

Den Ham was in de rebound daarop dicht bij de gelijkmaker toen de inzet van Tom Hallink net voorlangs het doel verdween.
In de 84e minuut werd de wedstrijd stilgelegd doordat de assistent-scheidsrechter van Hulzense Boys, de heer Beltman, aan de zijlijn onwel werd. Hij werd met een ambulance afgevoerd, waarna werd besloten de wedstrijd niet weer aan te vangen.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›