4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

Arbitrale fouten kosten DETO een goed resultaat op Urk

URK - Door een aantal arbitrale missers in de slotfase van de wedstrijd werd DETO zaterdag op Urk een goed resultaat door de neus geboord. Na een weinig verheffende eerste helft van DETO kant, waarin een beter en scherper Urk verdiend op voorsprong kwam, wist DETO de schade beperkt te houden en kwam het in de slotfase van die eerste helft beter in de wedstrijd. Na rust trok een veel beter spelend DETO het initiatief naar zich toe. DETO draaide de 1-0 achterstand, middels twee wonderschone treffers van Kevin Peppels en Lesley Nahrwold, om in een verdiende 1-2 voorsprong en had het aangeslagen Urk in de figuurlijke touwen liggen. Maar een arbitrale blunder hielp Urk tien minuten voor tijd weer in het zadel waardoor de thuisploeg de gelijkmaker op een presenteerblaadje aangereikt kreeg. Toen de arbitrage kort voor tijd, voorafgaand aan de derde Urker treffer, ook nog eens buitenspel over het hoofd zag werd “de vis wel heel duur betaald” deze middag op Urk.

Vroege treffer
DETO begon zaterdag op Urk in dezelfde opstelling als vorige week, en net als vorige week begon DETO aarzelend aan de wedstrijd. Doordat Urk met veel druk naar voren speelde en fanatieker en feller was, won het bijna alle duels waardoor DETO niet in haar spel kwam. Nadat een aangesneden vrije trap van Lesley Nahrwold in de 4e minuut bijna in eigen doel werd gewerkt door de Urker verdediging, trok het fel jagende Urk de wedstrijd naar zich toe. Wat in de 11e minuut al resulteerde in de vroege treffer van William de Boer die vanuit de draai door de benen van Louis Vijfhuizen in de verre hoek schoot : 1-0. Ook na de snelle voorsprong had Urk het betere van het spel en had het verder kunnen uitlopen. Het overwicht leverde in de 23e minuut een grote mogelijkheid op die gelukkig voor DETO uiteindelijk goed afliep. Vervolgens werd een vrije trap simpel gevangen door DETO doelman Anthony van Zaltbommel. In de slotfase van de eerste helft kwam DETO beter in de wedstrijd en meldde het zich een paar keer gevaarlijk voor het Urker doel. Een goed uitgevoerde aanval over links via Hans Matti en Kevin Peppels had als eindstation Lesley Nahrwold die zijn inzet gepakt zag worden door Urk doelman Richard Strijker. De ruststand was dan ook een volledig verdiende 1-0 in het voordeel van thuisploeg.

Arbitrale dwaling
Na de wisseling van speelhelft waren de rollen omgedraaid. Urk leek haar kruit te hebben verschoten, daar waar DETO meer energie en bezieling in de wedstrijd legde. DETO kwam goed uit de kleedkamer en trok met goed veldspel het initiatief naar zich toe. Dat resulteerde al snel in de verdiende gelijkmaker. Het was Kevin Peppels die een uitstekende dieptepass van Coplan Soumaoro op waarde schatte, zijn man vervolgens uitkapte en de bal met een verwoestende uithaal op magistrale wijze in het dak van het doel joeg : 1-1.

Kort na de gelijkmaker pakte Anthony van Zaltbommel een gevaarlijke vrije trap vanaf de rand van de zestien. In de fase die volgde domineerde DETO de wedstrijd. Het zware doordeweekse bekertreffen met DOVO leek Urk gaandeweg de wedstrijd meer parten te spelen. Urk was de grip op de wedstrijd en DETOkwijt en moest alle zeilen bijzetten om in de wedstrijd te blijven. Een schitterende uitgespeelde aanval leverde DETO in de 74e minuut de verdiende voorsprong op. De aanval, opgezet door Louis Vijfhuizen, werd via een mooie combinatie tussen Kevin Peppels en Qays Shayesteh panklaar voor het doel afgeleverd waar Lesley Nahrwold de bal simpel kon binnen werken : 1-2.

Urk hing in de touwen en was klaar voor de knock out. Die knock out had Joost Exterkate in de 78e minuut moeten uitdelen maar hij schoot, na wederom een goede DETO aanval, vanuit kansrijke positie voor het doel net naast. Tegen alle verhoudingen in kwam Urk met behulp van de arbitrage in de 80e minuut langszij. Bij het afschermen van de bal werd Lesley Nahrwold aan de zijlijn, voor de neus van grens- en scheidsrechter opzichtig omver getrokken door Lucas Nagel, maar tot verbazing van iedereen op “De Vormt” liet de arbitrage doorspelen waardoor Urk de gelijkmaker in de schoot kreeg geworpen en simpel de 2-2 kon maken.

Het fel protesterende DETO vond geen gehoor bij de arbitrage. Sterker nog: in de spannende slotfase waarin Urk, gesteund door het fanatieke thuispubliek, en DETO beide voor de volle winst gingen, zorgde de volgende arbitrale dwaling voor een volgend dieptepunt vanuit DETO perspectief. In de 88e minuut werd in eerste instantie buitenspel van een Urk speler over het hoofd gezien waardoor er een chaotische situatie ontstond voor het DETO doel waarbij de bal uiteindelijk goed viel voor Hessel Snoek die hier wel raad mee wist: 3-2.

Direct na dit doelpunt kreeg DETO, dat met man en macht naar voren trok, nog een enorme kans op de verdiende gelijkmaker, echter de inzet van Kevin Peppels vloog in de kluts net langs de verkeerde kant van de paal. Waarna Urk de miraculeuze ontsnapping kon vieren en DETO was opgezadeld met een fikse kater. Een kater die DETO snel moet vergeten gezien het prima spel in de tweede helft dat voldoende perspectief biedt op goede resultaten in de komende weken.

Volgende week ontvangt DETO op sportpark ”Het Midden” het Friese Buitenpost. Aanvang 14:45 uur.

Wedstrijdgegevens SV Urk – DETO Twenterand:
Scoreverloop:
11e min. 1-0 William de Boer
52e min. 1-1 Kevin Peppels
74e min. 1-2 Lesley Nahrwold
80e min. 2-2 Jelle de Boer
88e min. 3-2 Hessel Snoek
Gele Kaarten: Dick Hakvoort, Pieter Brands (Urk)
Rode Kaarten: Geen
Scheidsrechter: Dhr. B. Pleiter
Assistent-scheidsrechters: Dhr: J. van Eijden en Dhr: B. van Lith
Toeschouwers: 600

Opstelling DETO Twenterand:
Anthony van Zaltbommel, Koen Fleer, Coplan Soumaoro, Louis Vijfhuizen, Qays Shayesteh, Lesley Nahrwold, Kevin Aman (67. Joost Exterkate), Hans Matti (72. Kai Wesselink), Wybe Kram©, Mark Koetsier, Kevin Peppels.
Opstelling SV Urk:
Richard Strijker, Maarten Dijkhuizen, Klaas Kramer, Lucas Nagel (84. Pieter Brands), Hessel Snoek, Dick Hakvoort, Marinus Snoek, Gerrit Tol, Jan van Slooten (67. Riekelt Nentjes), Riekelt Jan Brands, William de Boer (67. Jelle de Boer).
DETO THUIS.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›