4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Basketbal

BV Peatminers start het nieuwe seizoen goed!

Afgelopen weekend stonden er voor vele teams van BV Peatminers de eerste wedstrijden op het programma. Spannende wedstrijden, waaronder ook voor VU18.

CBV Binnenland VU18-1 – Peatminers VU18-1 (63-37)
Wij als het VU18-team van Peatminers speelden afgelopen zaterdag onze eerste echte Tweede Divisie wedstrijd. Daarmee zijn wij het eerste team van onze vereniging dat deze uitdaging aangaat. Na een dikke 2 uur rijden in het busje van autobedrijf Schmidt stonden we onder leiding van Natasja om 13:45 klaar op het veld in Barendrecht. Hoewel het team van Binnenland al langer bekend is met het landelijke niveau, speelden wij er niet minder om. “Niet bang zijn!” werd ons meerdere malen ingestampt, en dus begonnen we, zoals afgesproken, sterk aan de wedstrijd. Door de felle manier van spelen door het team van Binnenland was de toon gauw gezet; dit wordt een keiharde wedstrijd. Dat wij ons mannetje kunnen staan in de tweede divisiecompetitie is wel duidelijk, maar het is wel even heel iets anders dan de Tweede Klasse waar we vorig jaar in speelden. Maar juist door een niveau op te zoeken wat net iets boven dat van ons ligt, kunnen we super veel leren en als team gaan groeien. De wedstrijd is geëindigd in een eindstand van 63-37 voor Binnenland, maar wat hebben we sterk gespeeld. Het was al met al een zeer positieve start van het seizoen, en we hebben zelfs de woorden “ik ben trots op jullie!” van onze coach mogen ontvangen. Kom de meiden aankomend weekend aanmoedigen in de thuisbasis.

Valley Bucketeers X14-2 - Peatminers X14-2 (27-53)
Peatminers X14-2 speelde afgelopen vrijdag zijn eerste wedstrijd van het seizoen tegen The Valley Bucketeers X14-2 in Nijverdal. We wisten niet wat we konden verwachten. Afgesproken om vanaf het begin goed en strak te verdedigen en in de aanval ons spelletje te spelen. Dit ging goed; in het eerste kwart we kwamen gelijk op een 7-0 voor.
Hard gewerkt en geconcentreerd gespeeld was uiteindelijk goed voor een verdiende overwinning.

Uitsmijters X14-1 - Peatminers X14-1 (26-91)
Zaterdag 16 september D-day, onze 1ste wedstrijd. Geen slang meer, maar 4x 10 minuten, een hoge basket, een time-out, screens, het echte werk is begonnen. Vol spanning de rugnummers uitkiezen, tenue aan doen en toen het veld op. Warming-up draaien en toen die fluit, nog 1 minuut, het gaat beginnen. 5 man in het veld en 3 op de bank, wij wonnen de sprongbal en vanaf dat moment was de spanning weg en wist de tegenstander niet wat ze overkwam. Ruststand 11-44. Mooie acties, veel samenspelen en uiteindelijk het slotsignaal. De 1ste overwinning is een feit.

VUAS MU22 – Peatminers MU22 (69-47)
Mu22 ging afgelopen vrijdag richting Dronten voor de eerste wedstrijd van het seizoen. Na een stukje rijden en het oppikken van een gestrand teamlid konden we ons gaan voorbereiden op de wedstrijd. Met een goede warming up zijn we de wedstrijd begonnen en we gingen er hard tegen aan. Toen het eerste kwart was afgelopen, kregen we door dat het ons hoe dan ook niet gegund was deze wedstrijd te winnen. Ondanks alle tegenslagen deze wedstrijd en alle frustraties op het veld hebben we de wedstrijd netjes afgesloten met 69-47 als eindstand.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›