4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Overig

Uitslagen jongedierenkeuring van HPKV Den Ham

DEN HAM - De laatste zaterdag van augustus hield HPKV weer haar jaarlijkse jongedierenkeuring. Bijna 200 mooie dieren werden gekeurd, alle waren dit jaar gefokt of aangekocht door leden van HPKV. De dieren werden gekeurd door vijf keurmeesters, drie voor de konijnen en twee voor de hoenders. Voor hen was het een lastige taak om de dieren weer naar behoren te beoordelen. De keurmeesters moesten allen het mooiste dier, op 1 na en van de jeugd uitkiezen.

Na een middag keuren werden de volgende prijswinnaars bekend gemaakt. Keurmeester van Lune koos een Rex van F. Bulder als mooiste dier en een Belgische Haas van H.J. Reefhuis als mooiste op 1 na. Van Lune had geen dieren van jeugdleden binnen zijn keuring. Keurmeester Grooten gaf de meeste punten aan R. Withaar met een Parelgrijze van Halle. Daarop volgde D. Boers met een Kleurdwerg. Grooten gaf zijn jeugdprijs aan Wout Miskotte met een Alaska.

Keurmeester De Vries gaf de 1e prijs aan B. Kuiper met zijn Vlaamse Reus. De 2e prijs gaf hij aan H.G. Eshuis met een Groot Lotharinger. De jeugdprijs van de Vries ging naar Hidde Kuiper met zijn Vlaamse Reus. Na de prijsuitreiking van de konijnen vervolgde men met het uitreiken van de prijzen bij de hoenders.
Keurmeester Roelfsema koos een Vorwerk van Gerjon Lubbers als mooiste en een Vorwerk van Gerhard Lubbers als mooiste grote hoen op 1 na van zijn keuring. Roelfsema koos een Wyandotte van W. Schutte als mooiste kriel en mooiste kriel op 1 na van zijn keuring.

Keurmeester Geut gaf de 1e prijs voor kleine hoenders aan jeugdlid Benthe Lubbers met haar Welsumer waardoor ze ook gelijk de mooiste kriel van de jeugd had. De 2e prijs ging naar H. Meijerink met zijn Wyandotte. Bij de grote hoenders gaf Geut de prijs voor de mooiste grote hoen aan E.G. Lammerink met zijn Hollands Hoen. Mooiste grote hoen op 1 na bij Geut werd in ontvangst genomen door G. Groen met zijn Fries Hoen. Geut verkoos een Brahma van Matthijs Lenderink als mooiste grote hoen van de jeugd.

Op de website www.hpkvdenham.nl vindt u een kort verslag van de jongedierendag. Het bestuur van HPKV feliciteert alle leden van HPKV met hun welverdiende prijzen.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›