4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Rally

Hermen Kobus wint de 37e Eurol Hellendoorn Rally

Hermen Kobus heeft met zijn navigator Erik de Wild de 2018-editie van de Hellendoorn rally gewonnen. Na een derde plaats vorig jaar was hij nu de sterkste met zijn Skoda Fabia R5.

In een deelnemersveld bestaande uit 72 rallyrijders moest in totaal 158 kilometer worden afgelegd, verdeeld over 15 klassementsproeven. Na de eerste vijf proeven op de vrijdagavond ging Kobus al aan de leiding, zij het minimaal. Zijn voorsprong op de nummer twee in het klassement - Jasper van de Heuvel - was slechts 4,5 seconde.

Op zaterdag startte Kobus direct met een overwinning, maar de proef Hellendoorn moet hij van Van den Heuvel voor zich dulden met een achterstand van 2,3 seconden in het klassement. Echter aan de Geerdijk in proef 8 (Mageleresch) ging brandstofpomp stuk en toen was het einde wedstrijd voor Van den Heuvel. De spanning was uit de wedstrijd van Bob de Jong volgde toen al op ruim 51 seconden.

Met uitzondering van proef Almelo, deze ging naar de Belgische Melissa Debackere, won Kobus alle klassementsproeven en werd zodoende winnaar. Hoewel hij ook baalde van het uitvallen van Van den Heuvel. “Ik had was graag een directe strijd met hem gegaan en dan winnen. Dat is niet alleen mooi voor de wedstrijd en het publiek, maar ook mooier om de rally te winnen.”

Op het podium stonden naast Kobus de nummer twee van het eindklassement Bob de Jong met zijn navigator Kees Hagman en derde werd het Belgische team Melissa Debackere / Didier Bostoen.

Top 10 van het eindklassement
1. Kobus / De Wild (NL) 1 uur 29 minuten en 21,3 seconden
2. De Jong / Hagman (NL) + 1.50,4
3. Debackere / Bostoen (BEL) + 2.45,6
4. Poulsen / Frederiksen (DEN) + 3.10,2
5. Van Deijne / Verschuren (NL) + 5.23,8
6. Kamperdijk / Muilwijk (NL) +5.25,6
7. Vossen / Findhammer (NL) + 6.31,9
8. Parren / Coumans (NL) + 6.32,3
9. Wolves / Ter Maat (NL) + 7.07,5
10. Brouwer / Kroeze (NL) + 7.46,1

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›