4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Korfbal

Amicitia wint de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen

VRIEZENVEEN - Na een lange voorbereiding stond afgelopen zaterdag de eerste wedstrijd van het korfbalseizoen op het programma voor beide selectieteams van Amicitia.
Amicitia 1 speelde de eerste wedstrijd thuis tegen Dos Kampen. Onder zonnige omstandigheden en met veel toeschouwers langs de lijn op sportpark het Midden in Vriezenveen begon het nieuwe korfbalseizoen.

Beide teams kwamen moeizaam uit de startblokken en vonden de korf maar zelden in de eerste helft. Na 20 minuten spelen stond een magere 2–4 op het scorebord.
De Toyota Klaas Drent formatie kwam langzamerhand wel in haar spel en zette Dos Kampen steeds meer onder druk.

In de rust werd door de nieuwe coach Michel Ligt aangegeven dat de nauwkeurigheid in de afronding beter moest en er scherp aan de 2e helft moest worden begonnen om meer doelpunten te scoren. Amicitia begon de tegenstander inderdaad meer onder druk te zetten en waar Dos enkele strafworpen onbenut lieten, was Amicitia veel effectiever bij strafworpen en standaard situaties. Het bleef lang gelijk opgaan, maar in de slotfase trok Amicitia de wedstrijd duidelijk naar zich toe. De marge was vlak voor het eind 3 doelpunten, maar de tegenstander wist nog 1 eenmaal te scoren, wat eindstand op 15-13 bracht. De eerste en belangrijke 2 punten zijn binnen en dat betekent een goede start van het seizoen in de overgangsklasse.

Amicitia 2 wist hun eerste wedstrijd ook te winnen. Na een spannende wedstrijd, waarin wel veel werd gescoord, stond de eindstand 23-20 op het scorebord. Komende zaterdag spelen beide selectieteams een uitwedstrijd.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›