4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Rally

‘Rallyradio Delta FM-105.3 FM’ mediapartner Eurol Hellendoorn Rally

In het weekend van vrijdag 14 en zaterdag 15 september wordt voor de 37ste keer de Eurol Hellendoorn Rally verreden. Delta FM zal uiteraard deze rally live uitzenden op de radio en is hiervoor voor het eerst de official mediapartner van de organisatie.

De rally wordt al sinds 1993 rechtstreeks en integraal door Delta FM op de radio gebracht met de radiocyclus ‘Rallyradio 105.3 FM”. De lokale omroep was hiermee de eerste in Nederland. Ook dit keer zal vanaf vrijdag 17.00 uur tot en met zaterdag ± 20.00 uur volop rallynieuws gebracht worden en de muziek is op het rally-evenement afgestemd. Dat maakt de radio-uitzendingen zo populair.

In het parcours zijn de vijf verslaggevers Tonny Schuurman, Dré Galliart, Niek Erents, Dirk Boers en Bastiaan Dubbink ter plekke. Zij volgen met name de rallyrijders uit de top van het klassement en rallyrijders uit de regio en spreken hen tijdens de service van de auto’s. De finishtijden per proef worden altijd als eerste bekend gemaakt via Rallyradio. Dat mag je dus niet missen.

Rechtstreeks verslag via social media
Ook dit jaar werkt Delta FM samen met het social mediateam van de Eurol Hellendoorn Rally. Verslaggever Steef Blikman Yoeri Berendijk doen samen met cameraman Marcel Manenschijn live verslag op Facebook via de Eurol Hellendoorn Rally Facebookpagina: @hdoornrally. Ze geven verslag bij start, finish en servicepark. Met interviews en het laatste nieuws over de rallyrijders zowel uit de top van het klassement als de regionale favorieten.
Via het twitteraccount @deltafmsport worden de meest actuele tijden per proef en standen weergegeven, maar ook ingezonden foto’s en video’s gedeeld. Voor de rallyfan dus zaak @deltafmsport te volgen.

Rallyradio wordt zoals gebruikelijk gepresenteerd door Mark Paters (vrijdag) en Marcus Elzinga (zaterdag).

Jaarlijks hoogtepunt van Nederlandse rally’s
De Eurol Hellendoorn Rally wordt verreden in twee etappes. De eerste etappe is vrijdag 14 september en start met de klassementsproef Notter. Vrijdagavond is altijd spectaculair omdat er grotendeels in het donker wordt gereden.
Zaterdag 15 september, de tweede etappe, starten de rallyrijders ’s ochtends om 10.28 uur met klassementsproef Lemele. Eén der populairste klassementsproeven net name in Twenterand is de Mageleresch, aan de Geerdijk in en rond Den Ham. Deze proef wordt verreden om 11.06 en 14.00 uur.

Het totaal aantal af te leggen kilometers is 158. Dat is een stuk korter dan voorgaande jaren, betekent dat de tijdsverschillen tussen de rallyrijders kleiner en dus spannender zal zijn. De kilometer zijn verdeeld over 15 klassementsproeven, waarvan 7 uniek zijn.

Via de etherfrequentie 105.3 FM, kabel 104.1 én internetstream, zodat ook via de smartphone, tablet of laptop de laatste updates uit de rallywedstrijd te volgen zijn.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›