4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

DETO trekt tegen Rigtersbleek aan kortste eind

VRIEZENVEEN - DETO sloot zaterdag haar trainingskamp af met een doelpuntrijke 3-4 nederlaag tegen zondag eerste klasser Rigtersbleek uit Enschede.
De wedstrijd kende het ongebruikelijk aanvangstijdstip van 17:30 uur. Dat weerhield beide ploegen er niet van er een vermakelijke en doelpuntrijke wedstrijd van te maken.

De wedstrijd kende een pikstart want in de eerste 5 minuten zag Rigtersbleek een treffer geannuleerd worden wegens buitenspel en miste Louis Vijfhuizen een grote kans door vrij voor het doel hard naast te schieten. De openingstreffer van de gasten viel in de 13e minuut : 0-1 door Faisal Toryalai. Lang kon Rigterbleek niet van de voorsprong genieten want twee minuten later kwam DETO alweer langszij. Het was Louis Vijfhuizen die met een mooie pass Qays Shayesteh op rechts lanceerde waarna de afgemeten voorzet van Shayesteh door Lesley Nahrwold werd binnengeschoten : 1-1.

De feestvreugde van de gelijkmaker was nauwelijks verstomd of Rigtersbleek sloeg weer doeltreffend toe. Een harde voorzet van links caramboleerde via het lichaam van de op de grond liggende DETO doelman Roberto Stopel in het doel : 1-2. Doelpuntenmaker Ricardo Teunissen. Even later kwam Kai Wesselink kort voor doel een teenlengte tekort bij een puike voorzet van Alfaro Vlijter. Louis Vijfhuizen kopte van dichtbij een voorzet van Kevin Peppels bijna binnen maar deze werd door een verdediger van de doellijn gehaald. Waar de gelijkmaker in de laatste fase voor de rust voor de hand lag, daar sloeg Rigtersbleek op slag van rust opnieuw toe door slecht uitverdedigen van DETO af te straffen. Met dat uitgespeelde doelpunt van Teun Golbach tekende Rigtersbleek voor de 1-3 ruststand.

Met een vijftal wissels probeerde DETO na rust de opgelopen schade te repareren. Al snel had DETO de aansluitingstreffer te pakken. Nadat een verdediger een inzet van Kevin Aman bijna in eigen doel had gelopen kopte Kevin Aman de daaruit voortvloeiende corner hard binnen : 2-3. Kort na de aansluitingstreffer pakte DETO doelman Anthony van Zaltbommel op stijlvolle wijze een geplaatst schot. Met een mooie uitgespeelde aanval die doeltreffend werd afgerond bracht Rigtersbleek in de persoon van Pascal Yacoub voor het uur de marge weer op twee doelpunten verschil : 2-4.

DETO bleef echter niet bij de pakken neerzitten maar ging het laatste half uur op jacht naar een beter resultaat. Door de dadendrang van DETO moest Rigtersbleek verder terug in de verdedigende stellingen. Helaas kregen een paar goed uitgevoerde aanvallen niet de bekroning die ze verdienden. Zo kregen o.a. Coplan Soumaoro, Kevin Aman en Joost Exterkate de bal niet langs de sterk keepende Rigtersbleek doelman. Kort voor tijd was de Rigtersbleek doelman echter kansloos. Een aanval uit het boekje over meerdere schijven werd uiteindelijk door Louis Vijfhuizen binnen getikt : 3-4.

Bij het scheiden van de markt voorkwam de paal de gelijkmaker van Louis Vijfhuizen, die zijn schot terug zag springen het veld in. Zo trok DETO aan het kotste eind in dit doelpuntrijke en vermakelijke oefenduel en kende het qua resultaat een slechte generale voor het competitiedebuut in de hoofdklasse van volgende week als men op bezoek gaat bij titelkandidaat SC Genemuiden.

Desondanks was deze oefenwedstrijd tegen deze uitstekende tegenstander in alle opzichten leerzaam en nuttig. De technische staf zal ongetwijfeld een beter inzicht hebben gekregen van het nieuwe DETO en haar mogelijkheden. Hoewel er nog wel het één en andere mis ging, werd in deze wedstrijd wel duidelijk dat de ploeg al progressie heeft gemaakt de voorbije weken. Met nog een week van goed trainen en voorbereiden gaan wij er vanuit dat er volgende week in Genemuiden een goed en strijdbaar elftal aan de aftrap zal verschijnen. Voor de supporters die meegaan naar Genemuiden: men moet al vroeg op pad want de wedstrijd begint om 14.00 uur (in plaats van 14.30 uur).

Opstelling DETO Twenterand:
Dylan Tijs, Stan Nijhuis (46. Wybe Kram), Coplan Soumaoro, Louis Vijfhuizen, Qays Shayesteh, Lesley Nahrwold (46. Kevin Aman), Alfaro Vlijter, Kai Wesselink (68. Lesley Nahrwold), Mark Koetsier© (46. Koen Fleer), Roberto Stopel ( 46. Anthony van Zaltbommel), Kevin Peppels (46. Joost Exterkate).
DETO THUIS.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›