4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

Eltheto 1, Weemewereld 3 en BVV Borne winnaars geslaagd DETO MINI WK

VRIEZENVEEN - Vrijdag 29 en zaterdag 30 juni werd op de velden van DETO Twenterand de 12e editie van het DETO MINI WK gehouden. Aan dit toernooi voor kinderen van 4 t/m 6 deden ook dit jaar weer 40 ploegen mee. Aan zowel het DETO MINI WK voor scholen als die voor clubteams deden 20 ploegen mee die het tegen elkaar opnamen in 4 poules van 5 ploegen.

Vrijdag 29 juni was het eerst de beurt aan de Vriezenveense scholen. Nadat jeugdvoorzitter Richard van het Laar iedereen verwelkomd had, opende hij samen met de deelnemende kinderen, die allemaal een rode ballon op mochten laten, de 12e editie van het DETO MINI WK. Ondanks het zomerse weer en de hoge temperaturen werd er fanatiek gestreden op alle vier de boardingvelden, daarbij werden de kinderen fanatiek aangemoedigd door familie, vrienden, begeleiding en klasgenoten. Na een middag vol passie en strijd waren het uiteindelijk de Eltheto 1 bij de groep 1 en 2 en Weemewereld 3 bij de groep 3 en 4 die als winnaar uit de strijd kwamen en de grote DETO MINI WK wisselbokaal na afloop op het podium in ontvangst mochten nemen, daarnaast wonnen de eerste vier ploegen in iedere groep een beker en kregen alle kinderen een DETO rugtasje vol verrassingen en een mooie medaille. Waarna iedereen na een mooie, spannende voetbalmiddag moe en voldaan huiswaarts keerde.

Zaterdag 30 juni was het de beurt aan de club teams uit de regio. En net als bij het scholen toernooi werd het een mooi spannend en sportief toernooi met boeiende wedstrijden waarin veel werd gescoord. Uiteindelijk kwamen Eltheto 1 en de Weemewereld 3 als winnaars van het 12e DETO MINI WK uit de strijd. Ook bij dit toernooi kregen de eerste vier clubs een beker en alle deelnemers een medaille.

De organisatie had ook dit jaar niets aan het toeval overgelaten. Naast het voetbalgebeuren konden deelnemers en publiek beide dagen op het gezellige terras tussen de velden genieten van de wedstrijden en tal van activiteiten, er was voor elk wat wils.
Net als voorgaande jaren was ook deze 12e editie van het DETO MINI WK weer een geslaagd een voetbalfeest voor jong en oud. Een voetbalfeest mede mogelijk gemaakt door velen, want zonder de steun, inzet van alle deelnemers, sponsoren, vrijwilligers, deelnemende scholen, clubs en publiek was het niet mogelijk geweest dit mooie, uniek toernooi te organiseren en tot een succes te maken. Het DETO MINI WK 2018 was dank zei jullie een geslaagd voetbalfeest waarvan velen genoten hebben.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›