4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

DETO sluit succesvol seizoen in stijl af met winst in Tukker Cup finale

VRIEZENVEEN - DETO heeft zaterdag de eerste editie van de Tukker Cup gewonnen. Op het mooie sportpark “Rupertserve” van WVV’34 in Hengevelde was DETO veel te sterk voor vv Twenthe uit Goor. In een eenzijdige wedstrijd waarin DETO heer en meester was, won het de finale van De Tukker Cup met 7-1.
Op het snikhete sportpark “Rupertserve” werden de kaarten in de eerste Tukker Cup finale snel geschud.

Door treffers van Kevin Aman en Kevin Peppels had DETO al na zes minuten een 2-0 voorsprong te pakken en was de wedstrijd in feite al gespeeld. In de 2e minuut kwam Kevin Aman door over links en rondde vervolgens resoluut af : 1-0. Een mooie uitgespeelde aanval in de 6e minuut werd na goed voorbereidend werk van Coplan Soumaoro en Frank Smit door Kevin Peppels binnen geschoten : 2-0. DETO was heer en meester en schiep zich de ene na de andere kans. Zo maaide Kevin Peppels vrij voor doel langs de bal, schoot Frank Smit in een 1 op 1 situatie op de keeper en vloog een pegel van Lars Reekers rakelings langs de kruising. Na een half uur keerde de Twenthe doelman een strafschop van Lesley Nahrwold die even daarvoor was neergehaald binnen de zestien. Een minuut later was het wel raak: op aangeven van Kevin Peppels schoot Frank Smit de 3-0 binnen. Vervolgens schoot Twenthe Goor speler Koen Morsink een strafschop over, nadat een Twenthe speler binnen de beruchte lijnen was vastgehouden. Nadat hij even daarvoor rakelings voorlangs had geschoten nam Kevin Peppels de 4-0 voor zijn rekening: op de rand van de zestien draaide Kevin zich knap vrij en schoot de bal in de linker beneden hoek : 4-0. Op slag van rust kopte Frank Smit een voorzet van Lesley Nahrwold binnen waardoor beide ploegen de rust in gingen met de alleszeggende 5-0 ruststand.

Net als voor rust had Twenthe na rust weinig in de melk te brokkelen. De 3e klasser uit Goor liep constant achter de feiten en DETO aan. Met een balbezit percentage van ongeveer 80% - 20% was het, net als voor rust, in feit een kat en muis spel en was er nauwelijks sprake van een wedstrijd. DETO schroefde score verder op: in de 56e minuut lag een prachtige pass van Koen Fleer op Frank Smit ten grondslag aan de 6-0. De voorzet van Frank werd voor het doel binnengelopen door Kevin Aman. Een minuut later zorgde Kevin Peppels met een listig hakballetje voor de 7-0. Het eerste gevaarlijke schot van Twenthe in de 62e minuut werd gepakt door DETO doelman Roberto Stopel. Na een mooie individuele actie wist Jelmer Plegt in de 71e minuut de eretreffer te realiseren voor Twenthe Goor. Op verzoek van een aantal spelers van beide ploegen besloot de scheidsrechter, gezien de hitte en de veldverhoudingen om in de 80e minuut af te fluiten. En zo eindigde deze ongelijke strijd in de eerste finale van De Tukker Cup in een ruime 7-1 overwinning voor DETO. Een overwinning die gezien de veld- en kansenverhouding nog hoger had kunnen uitvallen.

Na het toernooi werden eerst de nummer drie Avanti Wilskracht en nummer twee vv Twenthe Goor gehuldigd, waarna DETO tot kampioen werd uitgeroepen en de kampioensschaal en de grote Tukker Cup in ontvangst mocht nemen. Vervolgens werd Lesley Nahrwold uitgeroepen tot beste speler van de eerste editie van De Tukker Cup, waarvoor hij een mooie trofee kreeg.

En zo kroonde DETO zich als eerste winnaar van De Tukker Cup. Net als het hele toernooi tijdens het afgelopen seizoen was ook de finaledag goed georganiseerd. Alles was uitstekend geregeld. Daarom durven wij te stellen dat De Tukker Cup dit seizoen een verrijking is gebleken voor het Twentse amateurvoetbal. Het was een mooi, sportief en goed georganiseerd toernooi waarbij alles tot in de puntjes geregeld was, een grote pluim voor de organisatie van De Tukker Cup is dan ook zeker op zijn plaats. We willen als DETO de organisatie van De Tukker Cup bedanken voor deze mooie eerste editie van De Tukker Cup en gaan er vanuit dat de tweede editie volgend seizoen weer een mooi, goed georganiseerd toernooi wordt met vele hoogtepunten en mooie wedstrijden.

Met de winst in De Tukker Cup sloot DETO het meest succesvolle seizoen in haar 70-jarig bestaan af. DETO draaide een fantastisch seizoen. De ploeg van trainer Jos van der Veen speelde in totaal 51 wedstrijden en streed het hele seizoen op vier fronten mee om de prijzen. In de districtsbeker strandde DETO in de kwartfinale, maar in de overige competities waaraan het mee deed was het prijs. De succesreeks begon met het binnenhalen van de eerste periode, waardoor DETO al vroeg in het seizoen verzekerd was van nacompetitie.

De uitstekende prestaties in de competitie kregen ook in de Beltona beloften competitie en Tukker Cup een vervolg, waardoor DETO in de beslissende maand juni de ene na de andere finale moest spelen, zoals die van nacompetitie, de Beltona Beloften Cup en De Tukker Cup. Juni 2018 werd voor ons als DETO een maand om nooit te vergeten met drie weken feest. Ga maar na, op 16 juni werd, na drie prachtige overwinningen in de nacompetitie op AFC (2-1), V.V. Groningen (2-0) en XerxesDZB (3-0), promotie naar de hoofdklasse afgedwongen. Op 23 juni kroonde de DETO zich tijdens de finaledag van de Beltona beloften competitie op de velden van Sparta Enschede tot kampioen. En op 30 juni schreef DETO historie door de eerste editie van de Tukker Cup te winnen middels een 7-1 overwinning in de finale op vv Twenthe Goor. Een ongekend succes en een unieke prestatie die moeilijk te evenaren zal zijn.

Score verloop Tukker Cup finale
2e min. 0-1 Kevin Aman.
6e min. 0-2 Kevin Peppels.
31e min. 0-3 Frank Smit.
39e min. 0-4 Kevin Peppels.
45e min. 0-5 Frank Smit.
56e min. 0-6 Kevin Aman.
57e min. 0-7 Kevin Peppels.
71e min. 1-7 Jelmer Plegt.

Opstelling DETO Twenterand
Sven Smits, Koen Fleer (67. Wybe Kram), Coplan Soumaoro, Frank Smit, Lesley Nahrwold, Kevin Aman©, Lars Reekers, Hans Matti, Maarten Booijink, Roberto Stopel, Kevin Peppels.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›