4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Overig

Twirlsters van “De Harmonie Vroomshoop” schitteren op eigen concours

VROOMSHOOP - Afgelopen zaterdag 23 juni organiseerde “De Harmonie Vroomshoop ”een eigen NBTA Twirlconcours in activiteitencentrum Het Punt. Deze dag was gevuld met maar liefst 183 optredens van verschillende verveningen. De concurrentie en het niveau van deze dag was hoog, ondanks dat lieten de solisten van De Harmonie zien dat ze goed aansloten bij het niveau van deze dag. Met 16 solisten die deelnamen behaalden ze maar liefst 11 medailles, een promotie en plaatsingspunten voor de voorrondes van het NK.

Dewi Dijk die als eerste de vloer opging met haar 1-baton routine behaalde 60.6 punten wat goed was voor plaatsing in de novice klasse.

In de Pre-teen novice klasse namen Lyan Moes, Kyra Ekkel en Sarah Offringa het op tegen 6 andere meisjes. Kyra werd hier eerste met 66,3 punten dat betekent voor haar promotie naar de beginners klasse. Lyan en Sarah deelden met 63.7 punten een gezamenlijke vierde plaats. Sanne Vos en Marlinde Kroeze namen het in hun categorie op tegen twee ander meisjes.

Sanne behaalde hier een derde plaats en Marlinde een tweede plek. Maud Jansen moest met haar 1-baton routine het opnemen tegen tien andere meisjes , Maud behaalde hier een derde plaats met 70,3 punten. Maud die ook met haar solo dance op de vloer stond met elf tegenstanders behaalde hier een eerste plaats met 69,9 punten . Maud had hiermee voor haar dance haar eerste plaatsingspunten voor het NK binnen. Iris Jansen die de meeste tegenstanders had van 15 meisjes werd negende met 65, 9 punten. Dianne Laarman had één tegenstander en pakte hier de eerste plaats met 61,8 punten. Met haar solo dance behaalde ze een derde plaats met 63 punten Net voor de pauze waren de jongste meisjes van De Harmonie aan de beurt met hun kids twirl show. Voor de meeste was het deze dag de eerste keer dat ze op de vloer stonden op zich natuurlijk al een prestatie voor de hele jonge meisjes.

Lindsey ter Berge , Jessy Zweer, Mijcke Gerrits en Andrea Zandbergen hadden nog zeven ander meisjes als tegenstander. Andrea pakte hier een eerste plaats, Lindsey de zesde plaats en Jessy en Mijcke een gedeelde achtste plaats. Alissa de Graaf en Marinde Treep werden in hun categorie met twee andere meisjes respectievelijk eerste en tweede. Isa Veurink moest het opnemen tegen twee andere meisjes en behaalde hier een derde plaats. De majorette sectie van De Harmonie is trots met deze resultaten , het is mooi om te zien dat de Twirlsport zich zo ontwikkelt binnen de vereniging. Ook de organisatie van het eigen concours is meer dan tevreden over het verloop van een concours met zoveel deelname. Het volgende concours dat ook georganiseerd wordt door de vereniging zal zijn op 29 september , wederom in activiteitencentrum Het Punt.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›