4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Voetbal

DETO Twenterand na verlenging naar finale nacompetitie

VRIEZENVEEN - DETO heeft zich zaterdag na verlenging op karakter geplaatst voor de finale van de nacompetitie. Na een boeiend voetbalgevecht met vv Groningen besliste DETO in de verlenging de wedstrijd door doelpunten van de sterk spelende Lesley Nahrwold en Kevin Peppels.
DETO begon met dezelfde elf als in het gewonnen duel van vorige week tegen AFC (2-1). Waar DETO vorige week een moeilijke start kende, daar was het in de beginfase van deze wedstrijd de bovenliggende partij. Nadat de gasten hun eerste mogelijkheid in het zijnet hadden gewerkt, was het Lesley Nahrwold die tot twee keer toe de openingstreffer op zijn schoen had. In eerste instantie vloog een pegel van Lesley in de 4e minuut via onderkant lat weer het veld in, en twee minuten later verdween zijn schot net naast.

Een paar minuten later werd een forse overtreding begaan op Lesley, maar scheidsrechter Paarhuis volstond bij deze aanslag met een vermaning. Een kopbal van Frank Smit, na een voorzet van Lesley Nahrwold, werd door VVG doelman Abdelkarim Khajjouf met een geweldige safe onschadelijk gemaakt. Na de drinkpauze halverwege de eerste helft kon DETO de goede start geen vervolg geven, de gasten kwamen beter in de wedstrijd en wisten zich een paar kansen te creëren. Het was DETO doelman Anthony van Zaltbommel die rond het half uur zich twee keer onderscheidde door een grote kans naast te werken en een afstandsschot uit de hoek van zijn doel te ranselen. In het laatste kwartier van de eerste helft ging het spel over en weer zonder dat zich echt kansen voor deden. Wel liep VVG verdediger Erik Lourens kort voor rust tegen een gele kaart op die later in de wedstrijd gevolgen zou hebben. Beide ploegen gingen zodoende rusten met een 0-0 stand.

Na rust kwam het eerste wapenfeit op naam van de gasten, die een vrije trap van rand zestien net over het DETO doel schoten. Een gevaarlijk afstandsschot werd even later gepakt door Anthony van Zaltbommel. Een zware tackle met gestrekt been op Qays Shayesteh leverde Erik Lourens zijn tweede gele kaart op even na het uur. In die fase ging het er een paar keer stevig aan toe zonder dat het echt onsportief werd. Het leverde Mark Koetsier geel op en ook Jasper Ludema kreeg na een zware charge op Frank Smit geel voorgeschoteld. Een sliding van Wybe Kram binnen de zestien werd in de 76e minuut bestraft met een strafschop, die door VVG aanvaller Virgil Muller tot opluchting van heel DETO huizenhoog werd overgeschoten.

DETO vergat in die fase te voetballen en ging mee in het spel van de tegenstander. In plaats van de numerieke meerderheid uit te spelen en de bal rustig rond te spelen was het veldspel van DETO onrustig en veel te gehaast, waardoor men geen grip kreeg op de tegenstander en de wedstrijd. De vele blessurebehandelingen en onderbrekingen deden het DETO spel evenmin goed. VVG had met een man minder het initiatief en de betere kansen. Zo wist Anthony van Zaltbommel een gevaarlijke inzet te keren. Het warme weer eiste gaande weg de tweede helft haar tol, de meeste spelers liepen op het tandvlees.

Na weer een onderbreking en kort overleg aan de zijlijn keerde de rust terug in het spel en kreeg DETO weer grip op de wedstrijd. Wat in de absolute slotfase nog twee kansen opleverde, een van richting veranderd schot van Hans Matti verdween net naast het VVG doel. En na een geweldige actie van Qays Shayesteh werkte de vrijstaande Kevin Peppels de bal over het Groningense doel. Waardoor het tot aan het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Paarhuis 0-0 bleef en de verlenging een feit was.

De eerste kans in de verlenging kwam op naam van VVG aanvaller Virgil Muller die de bal over schoot. Vervolgens was het woord aan DETO, een corner van Lesley Nahrwold, door Frank Smit rakelings voorlangs gekopt, luidde de beslissende fase van de wedstrijd in. DETO voerde de druk op waardoor VVG verder terug moest op eigen helft. In de 95e minuut bezweken de gasten onder de druk. Na een paar hachelijke momenten voor het VVG doel pegelde Lesley Nahrwold een afvallende bal op schitterende wijze binnen : 1-0. In de laatste minuut van de eerste verlenging ontsnapte DETO aan de gelijkmaker, VVG kopte haar enige kans, na een corner, tegen de lat en vervolgens redde Anthony van Zaltbommel in tweede instantie knap.

In de tweede verlenging was het één en al DETO wat de klok sloeg. Een schot van Coplan Soumaoro werd gepakt door doelman Khajjouf, een schot uit de draai van Kevin Peppels ging net naast en een uitgespeelde aanval uit het boekje die door Coplan Soumaoro overgeschoten werd, leverde helaas voor DETO niet de gewenste 2-0 op.

Vervolgens ging het buiten het veld helemaal mis toen een aantal Groningse supporters alles kort en klein sloegen wat zich in hun buurt bevond. Na ingrijpen van de politie werden de raddraaiers afgevoerd. Waarna de rust weder keerde, en de wedstrijd na een onderbreking van een half uur hervat kon worden. De gebeurtenissen hadden zichtbaar impact op de wedstrijd, spelers, begeleiding, arbitrage en publiek. Een speler van VVG was zo aangedaan dat hij niet verder wenste te spelen, waardoor de gasten de laatste 6 minuten de wedstrijd met negen man uitspeelden. In de resterende tijd was het Frank Smit die twee mega kansen om zeep hielp.

Vrij voor doel schoot hij de eerste in het zijnet en de tweede via de keeper over. In de laatste minuut was het Kevin Peppels die de al gespeelde wedstrijd definitief besliste door de bal feilloos binnen te schieten : 2-0. Waarna scheidsrechter Paarhuis voor de laatste keer floot en er na ruim 3 uur een eind kwam aan een boeiend en veel bewogen voetbalgevecht tussen DETO en VV Groningen. Na afloop werd door de spelers van beide ploegen gezamenlijk een potje bier gedronken en gezellig nagepraat. En zo eindigde een bewogen middag toch nog in een vriendschappelijke sfeer.

Door de zwaarbevochten overwinningen op VV Groningen plaatste DETO zich voor de finale van de nacompetitie en heeft het zich verzekerd van de herkansing, mocht de finale verloren gaan. In die finale ontvangt DETO zaterdag 16 juni op sportpark ”Het Midden” het Rotterdamse XerxesDZB dat zaterdag overtuigend met 0-4 won van Huizen. De winnaar promoveert naar de hoofdklasse.

Ook competitiegenoten Flevo Boys en WHC deden goede zaken in de nacompetitie. Flevo Boys, dat de finale speelde, promoveerde naar de hoofdklasse door een overtuigende 1-4 overwinning op het Zeeuwse Brielle, waarvoor onze welgemeende felicitaties. WHC plaatste zich voor de finale door een 0-3 overwinning op Montfoort, daarin wacht in Woerden Sportlust’46 dat zich tegen Kloetinge na een 1-1 eindstand via de strafschoppenserie (3-4) plaatste voor de finale. DETO staat op de drempel van de hoofdklasse maar heeft in XerxesDZB nog een lastige klip te omzeilen. De ploeg kan komende zaterdag dan ook alle steun en support gebruiken in de finale, u komt toch ook zaterdag om DETO te steunen. Samen zijn we sterker DOOR EENDRACHT TOT OVERWINNING.

Tot zaterdag op sportpark ”Het Midden” bij de finale DETO – XerxesDZB, aanvang 14:45.

Wedstrijd gegevens DETO Twenterand – V.V. Groningen
Score verloop :
94e min. 1-0 Lesley Nahrwold
119e min. 2-0 Kevin Peppels
Gele kaarten: Mark Koetsier, Wybe Kram, Lesley Nahrwold (DETO), Erik Lourens, Jasper Ludema (V.V. Groningen).
Rode kaart: Erik Lourens (2x geel).
Scheidsrechter: Dhr: M.G. Paarhuis.
Assistent-scheidsrechters: Dhr. D. Henkens en Dhr. M. Dreise.
Toeschouwers: 750.

Opstelling DETO Twenterand
Koen Fleer (65. Stan Nijhuis), Coplan Soumaoro, Frank Smit, Qays Shayesteh, Leley Nahrwold. Kevin Aman (59. Kevin Peppels), Hans Matti, Wybe Kram©, Maarten Booijink, Mark Koetsier, Anthony van Zaltbommel.
Opstelling V.V. Groningen
Abdelkarim Said Khajjouf, Danny Harms, Giovanni Salvo, Jasper Ludema (79. Jaimie Walstra), Tim van der Molen (66. Aksanti Kalswe), Martin Kamstra (90. Curvin Selassa), Virgil Muller, Wesley Walstra©, Tim Rosema, Nordin Philipsen, Erik Lourens.
DETO THUIS.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›