4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Wielrennen

Gerben Löwik Classic 2018

VRIEZENVEEN - Zaterdag 23 juni organiseert Wielerclub Twenterand voor de vierde keer de ‘Gerben Löwik Classic’. Een fietsevenement voor zowel wielrenners als mountainbikers. Op basis van voorgaande edities heeft de NTFU ons wielerevenement gewaardeerd met de hoogste waardering: ‘Extra goed geregeld’, een waarborg dat alles tot in de puntjes geregeld is.

Dit jaar hebben we als organisatie veel moeite gedaan om nieuwe interessante en uitdagende fietstochten te bieden voor een breed scala aan fietsers, van net startende tot en met doorgewinterde fietsers.
De mountainbike routes, met afstanden van 35km en 50km hebben een aantal verrassingselementen en leiden de fietsers door ludieke plekken in Vriezenveen om daarna in noordelijke richting te gaan met mooie single tracks en unieke veengebieden, kenmerkend voor deze omgeving, waarvan enkele stukken enkel voor deze tocht zijn opengesteld.

Onderweg worden spectaculaire locaties aangedaan waaronder het unieke terrein van het Veenmuseum, dwars door het ’t Wapen van Vriezenveen, door de fabriekshal van Matel Metaal, langs de koeien in de koeienstal van Melkveehouderij Abbink en de showroom van Klos Tweewielers waar de deelnemers zich kunnen vergapen aan de nieuwe modellen. Mooie bedrijven en organisaties die de fietssport een warm hart toedragen en graag hun deuren openstellen. Tenslotte kunnen de MTB’ers tijdens het fietsen de moeilijkheidsgraad bepalen door bepaalde onderdelen op ‘extreme’ te fietsen of ‘easy’ er langs!

De wielrenners hebben dit jaar maar liefst 3 routes om uit te kiezen, met voor elk niveau een mooie en uitdagende afstand: 75km, 90km en 140km voor de echte kilometervreters. De routes kenmerken zich door de uitstekende bewijzering en verzorging.
Op alle routes hebben we weer uitgebreide pauzeplaatsen ingericht om de energiervoorraden aan te kunnen vullen. Bij terugkomst is er voor iedere fietser een gekoeld drankje. Er worden foto’s gemaakt ter herinnering. Op het start- en finish plein kan bijgepraat worden onder het genot van een hapje en drankje.

Gerben Löwik Classic. 23 juni as. Start tussen 09.00 en 10.00 aan het Westeinde 660, 7671CX Vriezenveen. Meer weten over de tocht of direct inschrijven? www.gerbenlowikclassic.nl

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›